Ana Ivanovics két szettben intézte el Szvetlana Kuznyecovát a döntőben

Vágólapra másolva!
2008.03.23. 22:38
Az első helyen kiemelt Ana Ivanovics nyerte a 2,1 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztornát. A szerb klasszis a döntőben két játszmában, 6:4, 6:3-ra múlta felül a másodikként rangsorolt orosz Szvetlana Kuznyecovát.
Ana Ivanovic hatodik tornagyőzelmét aratta
Fotó: Reuters
Ana Ivanovic hatodik tornagyőzelmét aratta
Ana Ivanovic hatodik tornagyőzelmét aratta
Fotó: Reuters
Ana Ivanovic hatodik tornagyőzelmét aratta

A világranglista második helyezettje két játszmában verte a harmadik helyezett Szvetlana Kuznyecovát az Indian Wells-i tenisztorna döntőjében. A szerb teniszezőnő 6:4, 6:3-s győzelmet aratott.

A döntőbe Justine Henin távollétében a torna első két kiemeltje jutott. Az első szettben mindkét teniszezőnek meg volt a lehetősége az ellenfél adogatásának elnyerésére. Ez azonban csak Ivanovicsnak sikerült, aki egyetlen esélyét kihasználva brékelőnyhöz jutott, s végül az első szettet 6:4-re megnyerte.

A mérkőzés első periódusában a szerb teniszező harminchárom, míg az orosz csak huszonhat pontot szerzett, így Ivanovics részsikere megérdemeltnek mondható.

A második szettben már nem tudták olyan biztosan hozni saját szervajátékukat a finálé résztvevői: Ivanovics háromszor, Kuznyecova pedik egyszer brékelte meg ellenfelét.

Az adogatások ennek ellenére a szerb hölgynek sikerültek jobban: Ivanovics első szervái 71 százalékban jók voltak, Kuznyecováé csak 59 százalékban. Emellett az orosz még három kettőshibát is ütött a második szettben. Ebből a műfajból Ivanovics nem termelt, ütött viszont három ászt. A szettet pedig 6:3-ra nyerte.

A belgrádi születésű klasszis 1 óra 21 perc alatt diadalmaskodott, és karrierje hatodik, idei első tornagyőzelmét aratta.

INDIAN WELLS (2,1 millió dollár összdíjazás)

NŐI EGYES, DÖNTŐ:
Ivanovic (szerb, 1.)-Kuznyecova (orosz, 2.) 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik