Az első kiemelt Anna Csakvetadze vár Szávay Ágnesre a fináléban

Vágólapra másolva!
2008.02.09. 19:27
A tornán első kiemelt orosz Anna Csakvetadze lesz Szávay Ágnes ellenfele a hatszázezer dollár összdíjazású párizsi WTA-tornán (Gaz de France Open), miután a szombati második elődöntőben három játszmában verte a hazai kedvenc, világranglista 14. helyezett Marion Bartolit.
Anna Csakvetadze feltámadt Marion Bartoli ellen és fordított
AFP
Anna Csakvetadze feltámadt Marion Bartoli ellen és fordított
Anna Csakvetadze feltámadt Marion Bartoli ellen és fordított
AFP
Anna Csakvetadze feltámadt Marion Bartoli ellen és fordított

A jelenlegi tenisz első számú francia sportolónője 2-6, 6-2, 6-0-s arányban szenvedett vereséget a top10-es játékos (világranglista 7.) orosz riválisától.

Pedig a francia nagyszerűen kezdett, 6-2 2-1-s vezetés után azonban váratlanul összeonlott.

Csakvetadze ezt kihasználva zsinórban tizenegy gémet nyert meg, s megfordította a mérkőzést.

A moszkvai születésű klasszisra tehát a magyar kiválóság Szávay Ágnes vár majd a vasárnap 15 órakor kezdődő fináléban, aki harmadik trófeájáért lép porondra a francia fővárosban. (Eddig Palermóban és Sanghajban ért révbe 2007-ben.)

A két hölgy eddig csupán egyszer találkozott egymással karrierje során profi mérkőzésen, a 2007-es Roland Garros második fordulójában látványos mérkőzésen verte az orosz a magyart három játszmában.

A 21 esztendős Csakvetadze eddigi pályafutása során hat WTA-tornát nyert egyesben és szeptemberben már ötödik is volt világrangsorban.

Tavaly az Australian Openen és a Roland Garroson a negyeddöntőig, a US Openen pedig az elődöntőig jutott. Az idén Melbourne-ben a harmadik fordulóban búcsúzott.

Mint ismeretes, a szombati első elődöntőben Szávay a negyedik helyen kiemelt Jelena Gyementyjevát búcsúztatta 6-3, 1-6, 7-5 arányban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik