Dk-elődöntő: Davigyenko kudarca miatt döntetlen Moszkvában

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 19:10
Két meglepetéssel kezdődött pénteken Moszkvában az orosz és német férfi teniszválogatott Davis-kupa elődöntője, mivel mindkét találkozón az esélytelenebbnek tartott játékos nyert.
Philipp Kohlschreiber öröme
Reuters
Philipp Kohlschreiber öröme
Philipp Kohlschreiber öröme
Reuters
Philipp Kohlschreiber öröme
Először Igor Andrejev múlta felül Tommy Haast, majd következett a hazaiakat sokkoló szenzáció, vagyis Nyikolaj Davigyenko veresége Philipp Kohlschreiberrel szemben.

Az Andrejev-Haas találkozó még a moszkvai salak pálya ellenére is német sikert ígért, mert a vendégek klasszisa az utóbbi időben ismét remekül teniszezett.

Ezúttal viszont esélye sem volt a világranglista egykori 2. helyezettjének.

Andrejev sikere révén az oroszok hatalmas esélyhez jutottak, hiszen a rangsor 4. helyén álló Davigyenko egyértelmű esélyesnek tűnt a Davis-kupában idén bemutatkozott Kohlschreiberrel (32.) szemben. A hazai játékos azonban a második és harmadik szettben rosszul játszott, így a negyedikben már az egyenlítésért keleltt küzdenie.

A döntő játszma rendkívül izgalmasan alakult, a hajrát azonban Kohlschreiber bírta jobban. A 4 óra 23 perces találkozón a vendégek teniszezője élete legjobb teljesítményét nyújtotta, és óriási meglepetésre öt szettben diadalmaskodott.

DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT, ELŐDÖNTŐ

MOSZKVA: OROSZORSZÁG-NÉMETORSZÁG 1-1 – ÁLLÁS AZ ELSŐ NAP UTÁN
Andrejev Haas 6:2, 6:2, 6:2
Davigyenko Kohlschreiber 7:6 (7-5), 2:6, 2:6, 6:4, 5:7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik