„Álmodjunk tovább, és ne engedjük, hogy bárki felriasszon minket”

Vágólapra másolva!
2007.09.04. 08:29
Mandula Petra a 2001-es Roland Garroson bejutott a legjobb nyolc közé. Ez volt az utolsó alkalom, hogy magyar teniszező Grand Slam-versenyen a negyeddöntőig jutott. Hétfő este ez Szávay Ágnesnek is sikerült, aki két játszmában 6:4, 7:6-re verte az ukrán Julija Vakulenkót. A magyar csillag saját honlapján, a szavayagi.hu-n értékelte a mérkőzést.
Szávay Ágnes szerváitól már rettegnek az ellenfelek
Reuters
Szávay Ágnes szerváitól már rettegnek az ellenfelek
Szávay Ágnes szerváitól már rettegnek az ellenfelek
Reuters
Szávay Ágnes szerváitól már rettegnek az ellenfelek

"Elmondhatatlan amit érzek! Egyszerűen nem akarom elhinni" - kezdte hétfő esti interntes bejegyzését Szávay Ágnes. A boldogság teljesen érthető: a magyar teniszező élete eddigi legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy két játszmában felülmúlta Julija Vakulenkót, és bejutott az idei US Open női versenyének negyeddöntőjébe.

Pedig nem volt könnyű mérkőzés - és ez nem elsősorban az ukrán ellenfélnek volt köszönhető. Szávay saját bevallása szerint sem játszott jól.

"A játék mint azt sokan láttátok, nem ment igazán jól. Sok hibával játszottam" - értékelt a találkozó után rendkívül szerényen a magyar teniszezőnő, majd hozzátette, hogy a fontos, illetve a szoros játékokat viszont rendre hozni tudta. Ezt tekinti Szávay a siker elsőszámú zálogának.

"A vereségtől való félelem nem visz előre! Én a győzelemért játszom, és próbálok mindent megtenni érte az adott pillanatban"

Szávay győzelme egyébként rég nem látott siker a sportág honi történelmében. Legutóbb Mandula Petra jutott Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé, de ennek is már több mint hat éve. Mandula a 2001-es Roland Garroson ért el Szávayéhoz hasonló bravúrt.

Persze koránt sem biztos, hogy a Vakulenko elleni győzelem, a végállomást jelenti a soltvadkerti lány számára. A negyeddöntőben ugyan az eddigi legnehezebb ellenfél, az orosz Szvetlana Kuznyecova lesz Szávay ellenfele, ám a múltheti New Haven-i tenisztorna döntője még a legszkeptikusabbaknak (ha egyáltalán van még ilyen ember) is okot adhat a bizakodásra. Akkor Szávay miután 6:4-re megnyerte az első szettet, a másodikban 3:0-s Kuznyecova-vezetésnél hátsérülése miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést.

A torna után féltettük a magyar teniszezőt, hogy hátfájása a US Openen mutatott formájára is kihat. A szerencsének, és persze Szávay küzdeni akarásának köszönhetően azonban játékán cseppet sem látszik, hogy bántaná sérülése. Ez pedig, és az, hogy a Vakulenko elleni meccsen közepes játékkal is nyerni tudott mindenképpen optimizmusra ad okot a Kuznyecova elleni találkozó előtt.

Zárásként pedig ki mást idézhetnénk, mint az elmúlt napok hősét. Szávay a honlapján a következő szavakkal búcsúzott a magyar szurkolóktól: "Álmodjunk tovább, és ne engedjük, hogy bárki felriasszon minket ebből az édes álomból".

AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (US OPEN), NEW YORK

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Szávay Ágnes Julija Vakulenko (ukrán) 6:4, 7:6 (7-1)


A SZÁVAY ÁGNES-JULIJA VAKULENKO MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁJA

Szávay Vakulenko
1. adogatások 53/85 = 62 százalék 50/83 = 60 százalék
Védhetetlen adogatás 1 4
Kettőshiba 3 4
Önhiba 34 29
1. adogatások után megnyert labdamenet 37/53 = 70 százalék 27/50 = 54 százalék
2. adogatások után megnyert labdamenet 10/32 = 31 százalék 15/33 = 45 százalék
Nyerő ütések (adogatások is) 31 20
Fogadópontok 41/83 = 49 százalék 38/85 = 45 százalék
Bréklabdák kihasználása 5/9 = 56 százalék 4/10 = 40 százalék
Pontok a hálónál 8/16 = 50 százalék 7/9 = 78 százalék
Összes megnyert labdamenet 88 80
Leggyorsabb adogatás 118 mérföld/óra 110 mérföld/óra
1. adogatások átlagsebessége 101 mérföld/óra 99 mérföld/óra
2. adogatások átlagsebessége 84 mérföld/óra 81 mérföld/óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik