Szávay Ágnesre selejtezőből felkerülő ellenfél vár az első körben

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 19:54
Selejtezőből felkerülő ellenfél ellen kezdi szereplését Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Hasonló "sors" vár a két világelsőre, a hölgyeknél Justine Heninre, a férfiaknál pedig Roger Federre is.
Szávay Ágnes
Szávay Ágnes
Szávay Ágnes
Szávay Ágnes

Szerdán megtartották az US Open főtáblájának sorsolását is, és Szávay nem panaszkodhat a balszerencsére: az első körben egy selejtezőből feljutott teniszező lesz az ellenfele, míg a másodikban valószínűleg a világranglista 35. helyén álló holland Michaella Krajicek vár rá – ő sem verhetetlen.

A harmadik fordulóban aztán az orosz Nagyja Petrovával kerülhet szembe, aki mostanában szintén nincs tökéletes formában – de ne szaladjunk ennyire előre.

„Úgy érzem, jó formában vagyok – mondta Szávay még a sorsolás előtt. – Szeretnék legalább két kört menni, a többit pedig majd meglátjuk.”

Az első helyen kiemeltek is a selejtezőből kapnak ellenfelet: a férfiaknál Roger Federer lehet Bill Tilden húszas években aratott sikerei után az első, aki négy egymás utáni tornán hódítja el a trófeát.

A svájci kiválóságra az előzetes jóslások szerint az amerikai egyetemi bajnok, a nemrég kiváló eredményekkel feltűnt John Isner várhat a harmadik körben, a negyeddöntőben pedig Andy Roddickkal futhat össze.

A második helyen rangsorolt Rafael Nadal első ellenfele a szabadkártyával induló ausztrál Alun Jones lesz. A harmadik kiemelt Novak Djokovics nem kapott könnyű ellenfelet, ő a korábbi wimbledoni döntőssel, Mario Anciccsal találkozik az első körben.

A 2003-ban győztes Justine Henin selejtezőbeli ellenfél ellen kezd a hölgyeknél, de a negyeddöntőben Serena Williams már kemény diónak ígérkezhet. A címvédő Marija Sarapova az olasz Roberta Vincivel játszik, a negyeddöntőben pedig honfitársa, Anna Csakvetadze következhet.

A harmadik helyen kiemelt Jelena Jankovics a szlovák Jarmila Gajdosova ellen kezd.


VIDEÓ SZÁVAY ÁGNESRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik