Schiavone állította meg Szávay Ágnes fantasztikus menetelését

Vágólapra másolva!
2007.07.27. 20:00
Több esőszünet után az olasz Francesca Schiavone 7:6 (7-5), 2:6, 6:4 arányban legyőzte a mindeddig nagyszerű sorozatot produkáló Szávay Ágnest, Magyarország legmagasabban jegyzett teniszezőjét.
Szávay Ágnes nagyszerű sorozatot tudhat a háta mögött
Czerkl Gábor - archív
Szávay Ágnes nagyszerű sorozatot tudhat a háta mögött
Szávay Ágnes nagyszerű sorozatot tudhat a háta mögött
Czerkl Gábor - archív
Szávay Ágnes nagyszerű sorozatot tudhat a háta mögött

Az első szettet nagyszerűen kezdte a hatodik helyen kiemelt, a világranglista 37. helyén álló magyar teniszező, és 3:0-ra meglépett ellenfelétől.

Ekkor azonban a hirtelen eleredő eső miatt szünetet kellett elrendelni, ami két óráig húzódott, mire a versenyzők ismét a pályára léphettek.

Az olasz a szünet alatt összeszedte magát, és kiegyenlített, majd nyögvenyelősen ugyan, de a hosszabbításban megnyerte az első szettet.

Ekkor az eső újra eleredt, ismét szünet következett, ezúttal azonban Ági szívta fel magát, és a visszatérés után magabiztosan, 6:2-vel kiegyenlítette az állást, így várhatták a mindent eldöntő harmadik szettet.

Kiegyenlítetten kezdődött a játék, de 1:1 után Schiavone elnyerte Szávay adogatását, és ezt az előnyt megtartotta a meccs végéig.

A magyar lánynak ugyan még volt egy breaklabdája, de nem tudott élni a lehetőséggel, így hosszú küzdelem után végül a világranglista 31. helyén álló, a bad gastein-i versenyen előként kiemelt olasz diadalmaskodott.

Szávay Ágnes blogjára a bad gastein-i torna minden egyes napján írt bejegyzést, amelyek már a wtatour.com weboldalon is olvashatóak.

175 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ NŐI TENISZTORNA, BAD GASTEIN

NEGYEDDÖNTŐ
Francesca Schiavone (olasz, 1.) Szávay Ágnes(magyar, 6.) 7:6 (7-5), 2:6, 6:4
Karin Knapp (olasz, 7.) Maria José Martinez Sanchez (spanyol) 4:6, 7:6 (7-2), 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik