Búcsúzott a férfiak kedvence, Venus Williams jutott a döntőbe

Vágólapra másolva!
2007.07.06. 18:37
A huszonharmadik helyen kiemelt Venus Williams bejutott a döntőbe az az angol nyílt teniszbajnokság női egyes versenyében. Az amerikai teniszező két szettben 6:4, 6:2-re verte a hatodikként rangsorolt szerb Ana Ivanovicsot. A fináléban a Justine Henin-Marion Bartoli párharc győztesével vív majd az amerikai.
Venus Williams ismét döntőben Wimbledonban
Venus Williams ismét döntőben Wimbledonban
Venus Williams ismét döntőben Wimbledonban
Venus Williams ismét döntőben Wimbledonban

Miután a második helyen kiemelt Marija Sarapovát, majd a harmadik helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecovát búcsúztatta Venus Williams, a hatodik kiemelt Ana Ivanovics már nem okozhatott gondot az amerikainak. Papíron! Végül kiderült füvön sem.

Williams két játszmában, viszonylag simán verte Ivanivicsot, és bejutott a torna döntőjébe.

Az első szettben minimális ellenállást is alig fejtett ki a Roland Garroson döntős szerb lány. Williams ezt a felvonást 6:2-re nyerte. Venus magabiztos adogatásait alig, vagy semennyire sem bírta a pályán tartani Ivanovics. Nem csoda hát, hogy az első szett elnyeréséhez mindössze harmincöt percre volt szüksége az amerikainak.

A második játszmára valamelyest összeszedte magát Ivanovics, a győzelemre azonban ezen a napon nem sok esélye volt. A hatodik helyen kiemelt teniszező ebben a felvonásban is elveszítette egyszer az adogatását, s késöbb már nem tudta visszanyerni azt.

Sőt! Williams 5:3-as vezetésénél három meccslabdát is hárítania kellett ahhoz, hogy ne fejeződjön már ekkor be a mérkőzés. Ivanivics ezt a játékot ugyan megfordította, a találkozót már nem. Williams utolsó adogatójátékával feltette az i-re a pontot, és 6:2, 6:4-re nyert az előkelőbb helyen rangsorolt ellenfele ellen.

A negyedik wimbledoni döntőjére készülő amerikai játékos a Justine Henin-Marion Bartoli párharc győztesével találkozik majd.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON), ELŐDDÖNTŐ

NŐI EGYES
Venus Williams- Ana Ivanovics 6:2, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik