Nicole Vaidisova búcsúztatta a tavalyi bajnok Amelie Mauresmót

Vágólapra másolva!
2007.07.03. 18:21
Kep5 align=left>Kiesett a címvédő Amelie Mauresmo az angol nyílt teniszbajnokság 4. fordulójában, Wimbledonban. A negyedik helyen kiemelt francia klasszis három szettben szenvedett vereséget a tizennegyedikként rangsorolt Nicole Vaidisova ellen. Marion Bartoli sem kisebb bravúrt mutatott be, hiszen kiejtette a harmadik helyen rangsorolt Jelena Jankovicsot. Ana Ivanovics az orosz Nagyja Petrovát búcsúztatta.
Nicole Vaidisova öröme, Mauresmo legyőzése után
Reuters
Nicole Vaidisova öröme, Mauresmo legyőzése után
Nicole Vaidisova öröme, Mauresmo legyőzése után
Reuters
Nicole Vaidisova öröme, Mauresmo legyőzése után

Az első szettben nagyon sokat hibázott mind Mauresmo, mind Vaidisova, hiszen a francia tizenhat, míg a cseh tizennyolc ki nem kényszerített hibát ütött. Ezen kívül mindkét versenyző bizonytalanul adogatott, és csupán három alkalommal tudta hozni saját szerváját.

Így 6:6-os állásnál jöhetett a rövidítés, amelyben a tizennegyedik helyen rangsorolt tehetség bizonyult jobbnak, és 8-6-ra nyerte a tie breaket. Ebben a szettben a megszerzett pontok alapján is kettő volt a felek közt a különbség, ugyanis ebben 51-49-re nyert a cseh teniszezőnő.

A második felvonásban jobban kezdett Vaidisova, hiszen simán hozta adogatásait, és a korábbi világelső franciának nagyon kellett küzdenie azért, hogy megnyerje szerváit. 2:2-es állásnál Mauresmo aztán brékelt, és meg is tudta tartani az előnyét, és megnyerte a második játszmát.

Amelie Mauresmo a harmadik szettben nem tudott mit kezdeni ellenfelével
Reuters
Amelie Mauresmo a harmadik szettben nem tudott mit kezdeni ellenfelével

Bartoli visszavágott Jankovicsnak a Roland Garrosért

Úgy tűnt, hogy a harmadik helyen rangsorolt Jelena Jankovicsnak nem okoz gondot az, hogy legyőzze negyedik fordulós ellenfelét, Marion Bartolit, hiszen a szerb az első szettben négyszer is brékelt, és 6:3-ra hozta is ezt a játékrészt. Azonban a francia hölgy ezúttal nem akart olyan könnyű préda lenni, mint a Roland Garroson, ahol szintén Jankoviccsal találkozott, és két sima szettben (6:1, 6:1) ki is kapott tőle. A tizennyolcadikként kiemelt versenyző össze is kapta magát és 7:5-re hozta a második felvonást. A döntő játszmában aztán hatalmasat küzdött Bartoli. Ekkor a szerb öt bréklabdáját hárította, a sajátjai közül hármat értékesített, és 6:3-ra hozta a szettet, és ezzel a legjobb nyolc közé jutott.
A harmadik szettben a címvédő játéka teljesen összeesett, hiszen még csak esélye sem volt elnyerni a cseh hölgy adogatásait, ráadásul a második szerváit mindössze huszonöt százalékban nyerte meg, így törvényszerű volt, hogy Vaidisova könnyedén nyeri a döntő játszmát.

A tizennegyedik helyen kiemelt cseh ezzel a legjobb nyolc közé jutott, és az esőszünet miatt néhány órát várnia kellett arra, hogy vajon Ana Ivanovics vagy Nagyja Petrova lesz az ellenfele a negyeddöntőben.

Ezen a mérkőzésen a Czink Melindát is búcsúztató Ana Ivanovics az első szettben lemosta a pályáról a tizenegyedikként rangsorolt oroszt, ugyanis kétszer vette el ellenfele adogatását, és 6:1-re hozta a felvonást.

A másodikban azonban Petrova összekapta magát, és két brékelőnnyel, 6:2, re nyerte a szettet így jöhetett a harmadik felvonás.

A mérkőzés ezen szakaszában az orosz versenyző kevesebbet hibázott és több nyerőt ütött a szerbnél, azonban Ivanovics eggyel többször nyerte el a tizenegyedik helyen kiemelt teniszező adogatását (2-1), így megnyerte játszmát és a mérkőzést is, ezzel egyben az is kiderült, hogy ő lesz Vaidisova ellenfele a legjobb nyolc között.

Az ötödikként rangsorolt Szvetlana Kuznyecova két sima szettben, ötvennégy perc alatt búcsúztatta a korábban a Jelena Gyementyjevát kiejtő Tamira Paszeket.

ANGOL NYÍLT TENISZBANOKSÁG, WIMBLEDON

NŐK, 4. FORDULÓ
Ivanovics (szerb, 6.)–Petrova (orosz, 11.) 6:1, 2:6, 6:4
Vaidisová (cseh, 14.)–Mauresmo (francia, 4.) 7:6, 4:6, 6:1
Kuznyecova (orosz, 5.)–Paszek (osztrák) 6:3, 6:2
Bartoli (francia, 18.) –Jankovics (szerb, 3.) 3:6, 7:5, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik