Henin megállíthatatlan, Sarapova-siker az orosz rangadón

Vágólapra másolva!
2007.06.05. 16:05
A papírformának megfelelően a címvédő Justine Henin, valamint a korábbi világelső Marija Sarapova is bejutott a legjobb négy közé a francia nyílt teniszbajnokságon: a világelső belga klasszis Serena Williams, míg az orosz szépség honfitársa, Anna Csakvetadze ellen nyert a negyeddöntőben. Henin a fináléba kerülésért Jelena Jankoviccsal csatázik, míg Sarapova riválisa Ana Ivanovics lesz csütörtökön.
Marija Sarapova most simán nyert
Reuters
Marija Sarapova most simán nyert
Marija Sarapova most simán nyert
Reuters
Marija Sarapova most simán nyert
Henin utoljára 2004-ben a 2. fordulóban kapott ki a Roland Garroson, az olasz Tathiana Garbin ellen szettet sem nyert. Azóta a belga klasszis salakon is a világ legjobbja lett, 2005-ben és 2006-ban is megnyerte a franciaországi Grand Slam-tornát, s jó úton halad a triplázás felé.

Pedig Serena Williams lassan megközelíti pár évvel ezelőtti csúcsformáját, az év elején megnyerte az Australian Opent, s nagy reményekkel érkezett Párizsba. A negyeddöntő azonban már megoldhtatlan feladatnak bizonyult, lévén ellenfele jobban összpontosított az igazán fontos labdamenetekben.

Henin a 41 perces első szettben gyorsan brékelőnybe került, s némi meglepetésre „végig is vitte” ezt. Pedig Williams szívósan próbálkozott, többször is bravúros megoldással nyert labdamenetet, de ez kevés volt a világelső ellen.

A 37 perces második játszmában is a belga akarata érvényesült, s megérdemelten nyert. Henin veretlenségi sorozata már 19 találkozót ölel fel a Roland Garroson.

A rangadó „árnyékában” került sor az oroszderbire, amelynek egyértelműen Marija Sarapova volt az eélyese. Még akkor is, ha vasárnap alaposan megszenvedett Patty Schnyder ellen, többször is a kiesés közelébe került. Most nem így történt, a második körben Szávay Ágnest búcsúztató Anna Csakvetadze csak ideig-óráig bizonyult méltó ellenfélnek.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS), 10. JÁTÉKNAP

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Henin (belga, 1.) S. Williams (amerikai, 8.) 6:4, 6:3
Sarapova (orosz, 2.) Csakvetadze (orosz, 9.) 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik