Czink ellenfele Obziler, Szávayra Ivanovics vagy Petrova is várhat

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 14:54
A selejtező utolsó fordulójának napján elkészítették a 128-as főtábla, még nem végleges sorsolását, amely alapján Czink Melinda az izraeli Tzipora Obziler ellen kezdi meg szereplését. A kvalifikációt sikeresen teljesítő Szávay Ágnesre legrosszabb esetben a közvetlen élmezőnyhöz tartozó Ana Ivanovics vagy Nadja Petrova vár, de szerencsés esetben jóval könnyebb ellenfelet is kaphat.
Sok sikert hölgyek!
Sok sikert hölgyek!
Sok sikert hölgyek!
Sok sikert hölgyek!

A világranglista 123. helyén álló Czink Melinda harmadszor főtáblás a Roland Garroson: 2004-ben az első, 2006-ban a második fordulóban búcsúzott. Eddig tizenkét alkalommal volt tagja valamelyik Grand Slam-torna elitmezőnyének, legjobb eredményét 2003-ban a US Openen érte el, két találkozót nyert meg.

A 24 éves Obziler jelenleg 93. a rangsorban, egyesben és párosban sem nyert még WTA-tornát. Idén május 7-én 89. volt a lajstromban, ez pályafutása legjobb eredménye.

A tapasztalt játékos hétszer volt tagja egyesben GS-viadal főtáblájának, 2004-ben a US Openen, 2005-ben az Australian Openen jutott be a második fordulóba.

A francia nyílt teniszbajnokságon tizenketten jutottak a selejtezőből az elitmezőnybe, sorsolásukat vasárnapig véglegesítik, lévén a hét utolsó napján kezdődik a nem hivatalos salakpályás világbajnokság.

Szávay (101.) három találkozót játszott a kvalifikációban, s egyelőre még nem tudja, ki ellen kell készülnie. A lehetséges ellenfelek között találjuk a viadal honlapja szerint Nadja Petrovát, Jaroszlava Svedovát, Pauline Parmentiert, Csie Zsenget, Catalina Castanót, Jarmila Gajdosovát, Vania Kinget, Ana Ivanovicsot, Julia Vakulenkót, Martina Müllert, Tian Szunt, Anne Kremert, Gisela Dulkót és Julia Schruffot.

Ivanovics három, míg Petrova hét WTA-tornát nyert már egyesben, s Grand Slam-versenyen is aratottak mindketten szép sikert a francia fővárosban. A szerb tinédzser 2005-ben negyeddöntős volt a Roland Garroson, míg a 24 éves orosz klasszis 2003-ban és 2005-ben a legjobb négyis menetelt Párizsban

Szávay kellemetlen emléket őriz Dulkóról, nemrég simán kikapott tőle a budapesti viadal elődöntőjében. A lehetséges párizsi riválismezőny többi tagja ellen esélye lehet a győzelemre, sőt a magyar fővárosban tornagyőztes argentin szépséggel szemben is továbbjuthat. Remélhetőleg a végleges sorsolásnál nem Ivanovics vagy Petrova neve mellé kerül reménységünk…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik