Roger Federer továbbra is százszázalékos

Vágólapra másolva!
2006.11.16. 15:59
Roger Federer továbbra is veretlen maradt, miután legyőzte a horvát Ivan Ljubicicet a Sanghajban zajló Mesterek Tornájának Vörös csoportjában, így ő jutott tovább első helyen ebből a kvartettből. A második helyen David Nalbandian lépett tovább.
Roger Federer teljesítménye eddig hibátlan
Reuters
Roger Federer teljesítménye eddig hibátlan
Roger Federer teljesítménye eddig hibátlan
Reuters
Roger Federer teljesítménye eddig hibátlan

Kiválóan kezdte a mérkőzést Ivan Ljubicic, ugyanis rögtön az első játékban elvette Federer adogatását, azonban a svájci klasszis hamar összeszedte magát visszavette az elvesztett adogatását 3:2-nél, és kiegyenlített.

A két versenyző ezután hozta a kötelezőt, megnyerte a szerváit, így 6:6-os állásnál jöhetett a rövidítés. Az első pontot Ljubicic nyerte, de a világelső hamar magára talált, és 4-1-re fordított. Ekkor ugyan engedélyezett még egy pontot horvát ellenfelének, azonban 7-2-re megnyerte a tie break-et, és 7:6-ra az első felvonást.

A második szettben 1:1-es állásnál Federer elvette Ljubicic adogatását, és ezt az előnyt folyamatosan tartotta. 5:4-es állásnál a svájci a mérkőzésért adogathatott, Ljubicic kétszer is nagyszerű mozdulattal tette vissza az első szervát és előnyhöz jutott, a világelső azonban ezután nem kegyelmezett, és megnyerte a játékot és ezzel a mérkőzést is.

Federer tehát elkönyvelhette harmadik győzelmét is a Mesterek Tornáján a Vörös csoportban, így hibátlan teljesítménnyel végzett a kvartett élén.

A svájci világelső mögött a második helyen ebből a négyesből az argentin David Nalbandian jutott tovább, így ők kerültek a legjobb négy közé, és ők várhatják az Arany csoport első két helyezettjét a fináléba jutásért. A másik csoport utolsó fordulójára pénteken kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik