Sávolt fájós könyökkel játszik

CSURKA GERGELY, KAMLER JÁNOS, L. PAPP ISTVÁNCSURKA GERGELY, KAMLER JÁNOS, L. PAPP ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2002.08.25. 20:01
Címkék
Sávolt Attilának nemcsak Mirnijjel, de fájós könyökével is meg kell küzdenie
Sávolt Attilának nemcsak Mirnijjel, de fájós könyökével is meg kell küzdenie
Sávolt Attilának nemcsak Mirnijjel, de fájós könyökével is meg kell küzdenie
Sávolt Attilának nemcsak Mirnijjel, de fájós könyökével is meg kell küzdenie
Sávolt Attilának nemcsak Mirnijjel, de fájós könyökével is meg kell küzdenie
Sávolt Attilának nemcsak Mirnijjel, de fájós könyökével is meg kell küzdenie
Magyar szempontból sok jóra nem lehet számítani a hétfőn kezdődő US Openen, hiszen három indulónk, Mandula Petra (88. a világranglistán), Gubacsi Zsófia (124.) és Sávolt Attila (68.) játékának inkább a salakos pálya fekszik – nem véletlen, hogy egyesben ez ideig egyikük sem tudott nyerni Flushing Meadows kemény pályáján. Amely egyébként ezúttal nem olyan gyors, Mandula úgy érzi, "elég lassú”, míg Gubacsi szerint "sokkal lassabb, mint a városmajori pálya.”
Mielőtt azonban a két hölggyel foglalkoznánk, szóljunk Sávoltról: rettenetesen fáj a könyöke, amely már nem csupán az adogatásnál, hanem az alapütések közben is zavarja őt. A múlt héten Long Islanden melegített (volna), a selejtezőből került a főtáblára, ahol a második körben a svéd Björkman ellen feladta a mérkőzését.
"Ki sem akartam állni, de végül megpróbáltam, és annyira vicces meccset játszottunk, hogy a rövidítésig eljutottam. Ötször nyertük el a másik adogatását…” – közölte Sávolt. Az US Openen a fehérorosz Mirnij (32.) lesz az első ellenfele, mint mondta, sok jót nem vár a meccstől: "Természetesen mindent megpróbálok, de ezzel a könyökkel maximum hatvan-hetven százalékos állapotban tudok teniszezni, ami nemcsak Mirnij, hanem bárki más ellen kevés. Nem tudom, mire leszek képes, és hogy az US Open után mi lesz a sorsom, de mivel az év végéig mindenképpen a legjobb százban akarok maradni, még három salakpályás tornát terveztem be. Persze, az egészségem a legfontosabb, mindent annak rendelek alá.”

Mandula a 11. Grand Slam-tornájára készül

Amiként Wimbledonban, az US Openen is Mandula Petra, Gubacsi Zsófia és Sávolt Attila képviseli hazánk színeit a fôtáblán. Közülük Mandula számít a legrutinosabb Grand Slam-résztvevônek, hiszen neki ez már a 11. GS-versenye lesz egyesben, míg Gubacsi és Sávolt hat-hat szerepléssel büszkélkedhet – érdekesség, hogy ôk rendre ugyanazon a tornán voltak fôtáblások. Mandula eddig hét Grand Slam-mérkôzést nyert egyesben, a tavalyi Roland Garroson a negyeddöntôig jutott, viszont az idén csak az Australian Openen tudott továbbjutni az elsô körbôl. Így van ezzel Sávolt is, aki egyébként szintén a Roland Garroson érte el eddigi legjobb eredményét: 2000-ben a 3. fordulóban vérzett el. Gubacsinak is Párizs jelenti a „csúcsot”, tavaly két meccset nyert meg ott, ugyanakkor a többi Grand Slam-tornán még nem tudott gyôzni.
Gubacsi Zsófi is "belehúzott”, neki Szeles Mónikával (5.) kell megmérkőznie. "Voltaképpen örülök neki, hiszen régóta ő az egyik példaképem, jó érzés lesz vele teniszezni – nyilatkozta Zsófi. – Igazi világklasszis, akinek nincs gyenge pontja, mindkét oldalról kiválóan üt. A lehető legtöbbet kell kihoznom magamból, ami egy olyan szintű teniszező ellen, mint ő, sokkal könnyebben előjön.”
Ránézésre Mandula Petra van a legkönnyebb helyzetben, neki a holland Oremans (96.) jutott, márpedig ő verhető játékosnak számít. "Sohasem játszottam vele, de kemény pályán nyilván kellemetlen ellenfél – véli Petra. – A sorsolásomat szerencsésnek tartom, sokkal rosszabb is lehetett volna, bár a második körben Davenport következhet. Addig viszont nekem is és neki is el kell jutnia.”

ATP-torna, TD Waterhouse Cup, Long Island (480 000 dollár, kemény borítás)
Elôdöntô: Srichaphan (thaiföldi)–Haas (német, 1. kiemelt) mérkôzés nélkül; Chela (argentin, 7.)–Corretja (spanyol, 5.) 6:2, 2:6, 6:4
A döntôben: Srichaphan–Chela
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik