Zajceva hibátlan teljesítménnyel nyert Ruhpoldingban

Vágólapra másolva!
2011.01.13. 16:47
null
Zajceva hibátlanul lőtt és futott (Fotó: Action Images)
Címkék
Olga Zajceva győzelmével ért véget Ruhpoldingban a női sílövők 15 kilométeres, egyenkénti indításos világkupaversenye. Az orosz versenyző a táv első felében alapozta meg későbbi sikerét. Hibátlanul lőtt, és nagyszerűen futott, így a német Andrea Henkel erős hajrája ellenére is meg tudta nyerni a viadalt.

 

Az időjárás egyáltalán nem fogadta kegyeibe a női biatlonosokat a németországi Ruhpoldingban megrendezett világkupaversenyen. A németországi 15 kilométeres, egyenkénti indításos viadalon +4 fok körül alakult a levegő hőmérséklete, de ennél is nagyobb baj volt, hogy végig zuhogott az eső.

A ruhpoldingi pálya kisebb átépítésen esett át a közelmúltban, ám az olyan „intézményeket”, mint például a „Fal” néven emlegetett kemény emelkedő, meghagyták. Az ötnapos versenyprogram presztízséről sokat elmond, hogy a sílövészet Super Bowljaként szokták emlegetni.

Az átalakításoknak köszönhetően az új stadionban sokkal többen férnek el, mármint sokkal több német. Korábban sem lehetett panasz a hangulatra, ám a több néző egyben erősebb hangorkánt is jelentett, amikor a hazai versenyzők elhaladtak a tribünök előtt.

A német versenyzőknek szükségük is volt a biztatásra, mert nem ment jól nekik. A híresen jól futó olimpiai bajnok, Magdalena Neuner négyszer is hibázott a lövészetben, így a plusz négy perccel nem lehetett esélye a győzelemre.

Andrea Henkel azonban nagyszerűen ment, a viadal első felében összeszedett hátrányát fokozatosan dolgozta le Olga Zajcevával szemben. Az oroszt azonban már nemcsak ő, más sem tudta utolérni, így Zajceva kilencedik versenyét is megnyerte a világkupák történetében.

A romániaiként rajthoz álló Tófalvi Éva csak egyszer hibázott a lövészetek során, és a futóteljesítménye is elfogadható volt, ennek köszönhetően a 21. helyen végzett.

 

SÍLÖVÉSZET, VILÁGKUPAVERSENY, RUHPOLDING
Nők, 15 km (egyenkénti indításos). A végeredmény
1. Olga Zajceva (orosz) 41:46.1 (0 lövőhiba)
2. Andrea Henkel (német) +14.5 (0)
3. Helena Ekholm (svéd) +37.4 (0)
A szakági vk állása (még 1 verseny van hátra)
1. Olga Zajceva 138 pont
2. Marie Laure Brunet (francia) 132
3. Valj Szemerenko (ukrán) 129
Az összetett vk állása (még 16 verseny van hátra)
1. Kaisa Mäkäräinen (finn) 459 pont
2. Helena Ekholm 429
3. Marie Laure Brunet 354

 

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik