nemzetisport.hu 2019.11.29 08:59 Frissítve: 2019.11.29 09:02

Új símagazin: fókuszban a rövidebb kiruccanások

Megjelent a Nemzeti Sport Kiadványok legújabb magazinja a csupasport.hu oldal gondozásában. Portrék, körképek, háttérinformációk a síelésről.

 

Csak csodálni lehet azokat, akik képesek reggel felkelni úgy, hogy nagyot kiáltanak a családnak: hagyjuk a mára tervezett mozit vagy vasárnapi ebédet, pakoljuk be az autóba a sícuccot, aztán irány egy remek sípálya – oda-vissza alig hatszáz kilométer, belefér még jó öt óra síelés, estére itthon vagyunk! Tuti kaland, nem?

Minden elismerés azoké a síelőké is, akik az ezredforduló táján megküzdöttek a hagyományos lécekkel, majd képesek voltak megtanulni a carving finomságait, most pedig alig várják, hogy legyen megint egy újabb sílécforradalom – akár azon az áron is, hogy teljesen új stílust kell elsajátítaniuk.

Irigyelni lehet Lindsey Vonn szüleit is. Bele mertek vágni a költözésbe, képesek voltak teljesen átalakítani a család és a gyerekek életét – azért, mert tizenegy éves kislányukat tehetséges sízőnek tartották a szakemberek. Hány tizenegy éves kislány édesapja mondta volna erre, hogy szép, szép, de jó ezt hallani, biztos nagyon ügyes, de inkább menjen csak holnap suliba. Lindsey is ment – csak éppen ezer kilométerrel odébb.

Héjja Bálinté a tisztelet. Mert ép ésszel az is nehezen felfogható, hogy valaki felcaplat hét- vagy nyolcezer méter magasra, és közben fél kézzel kapaszkodva lő lefelé néhány olyan szelfit, amely egy nem különösebben tériszonyos ember gyomrát is alaposan megmozgatja. Majd a csúcsra érve lecsatolja hátáról a síléceket, és üdvözült mosollyal nekivág a hegynek, vígan kerülgetve a százméteres szakadékokat.

A magyar pályáknak pedig szurkolni kell. Szurkolni nagyon, hogy ne csak két-három olyan hazai sícentrum legyen, ahol csakugyan érdemes kifizetni a nem ritkán osztrák színvonalú jegyárakat. Mert most még sajnos az a helyzet, hogy a tizenkét magyarországi pálya felénél az sem biztos, hogy lesz az idén síszezon.

Ajánlhatunk még sok-sok egyéb témát is kiadványunkból a füstös szarajevói siklásoktól kezdve a snowboardos kalandokon át akár a jövő több síkütyüjéig. A figyelem középpontjába ezúttal a rövidebb síutakat állítottuk: több cikkünk is erről a témáról szól, hiszen népszerű lett a rövidebb idejű, „ad hoc” síelés, amelyeknél a tervezgetést megelőzi a hirtelen jött ötlet, és a felkelés után elegendő egy nagyot kiáltani a moziba készülő családnak...

A Síelés 2019-2020 magazin kapható az újságárusoknál, a 84 oldalas kiadvány ára 690 forint.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.

2020.02.01 08:10:00

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Európa-verő short trackeseink kínai edzőnője mindenkinek átadná a győzelem tudományát.