Téli olimpia: Vonnt ismét legyőzték a legjobb számában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.21. 05:28
null
Sofia Goggia olimpiai bajnok! (Fotó: AFP)
Sofia Goggia győzelmével ért véget Pjongcsangban a női alpesi sízők lesiklása. Az olasz mögött a norvég Ragnhild Mowinckel és az amerikai Lindsey Vonn végzett.

 

Mondhatni csúnyán leszerepelt volna az olasz csapat lesiklásban, ha Goggia nem nyeri meg a versenyt, ugyanis a másik három képviselője kiesett. Az aranyérem nem meglepetés, mert Goggia egyértelműen a világ egyik legjobb lesiklójává fejlődött az elmúlt néhány évben. A mostani világkupaszezonban ebben a szakágban négy alkalommal is a dobogón végzett, ebből kétszer az első, kétszer a második helyen.

A 25 éves Goggiának mindenképpen karrierje legjobb eredménye ez az arany, korábban egy világbajnoki bronzérme volt, óriás-műlesiklásban.

Vonn, aki „agyonnyeri magát” a világkupa-sorozatban (81 versenyt nyert meg eddig), az olimpiákon egy kicsit elátkozott: minden idők egyik legjobb alpesi sízőjének eddig két bronz mellett csupán egy aranyérme van (2010, Vancouver, lesiklás) az ötkarikás játékokról. Ebben persze közrejátszott egyik sérülése is, ami miatt a négy évvel ezelőtti játékokon, Szocsiban nem indulhatott el.

A norvég Ragnhild Mowinckelnek nagyszerű olimpiája van, a mostani ezüstje mellett már volt egy második helye Pjongcsangban, óriás-műlesiklásban.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
ALPESI SÍ, NŐI LESIKLÁS
1. Sofia Goggia (Olaszország) 1:39.22

2. Ragnhild Mowinckel (Norvégia) +0.09
3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) +0.47
4. Tina Weirather (Liechtenstein) +0.63
5. Alice McKennis (Egyesült Államok) +1.02
6. Corinne Suter (Svájc) +1.07

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik