HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.13 19:15 Frissítve: 2018.02.13 19:15

Téli olimpia: ők Pjongcsang legszebb sportolópárjai – képek

A Daily Mail összeállította a pjongcsangi téli olimpia legszebb párjait a sportolók mezőnyében. A listán – annyira nem meglepő módon talán – a műkorcsolyázók vannak többségben, de felbukkannak hódeszkások is.

Evan Bates és Madison Chock már tinédzserként is megpróbálták... (Fotó: Daily Mail)

 

Az amerikai jégtáncos Evan Bates és Madison Chock az első olimpián vesz részt egy párként. Amikor a hölgy a 16. születésnapját ünnepelte, az akkor 19 éves Bates randevúra hívta, de akkor még nem lett hosszú távú a kapcsolat, 2011-ig mindketten randiztak más műkorcsolyázókkal is – azóta viszont egy párt alkotnak, és „idejük 99 százalékát együtt töltik”.

...2011 óta alkotnak egy párt (Fotó: Daily Mail)A brnói születésű Ondrej Hotárek 2006 óta az olasz színeket képviseli, ő 2015-ben vette el jégtáncos kedvesét, Anna Cappellinit. Ők a munkát és a magánéletet különválasztották, Hotárek a műkorcsolya párosok mezőnyében indult, párja a jégtáncosok között szerepel.

Hotárek és Cappellini nem keveri a munkát és a szerelmet (Fotó: Daily Mail)
2015-ben házasodtak össze (Fotó: Daily Mail)Az észak-amerikai rivalizálás aligha jelent gondot a kanadai hódeszkasztár Tyler Nicholson és amerikai barátnője – az olimpiai bajnoki címét megvédőJamie Anderson számára: „nagyon támogató, nagy szerepet játszik az életemben. Együtt edzünk és hajtjuk egymást, ez sokkal szórakoztatóbbá teszi az egészet” – mondta a 27 éves hölgy a 22 éves párjával kapcsolatban.

Segítik egymás az edzéseken (Fotó: Daily Mail)
Jól érzik magukat azon kívül is (Fotó: Daily Mail)


Vissza a jégtánc világához, a brit műkorcsolyát képviselő Penny Coomes, Nicholas Buckland kettős a 2014-es budapesti Európa-bajnokságon bronzérmesként zárt – itt amúgy éppen Anna Cappellini szerezte meg az aranyat Luca Lanotte oldalán. A 28 éves pár tagjai 2005-ben a jégen találkoztak, és szerelem volt az első látásra köztük.

A 2014-es budapesti Eb-n bronzérmet nyertek (Fotó: Daily Mail)
Szerelem volt az első látásra (Fotó: Daily Mail)


Még műkori! Az amerikai Chris és Alexa Knierim az úr édesanyjának javaslatára kezdett el együtt szerepelni – bár a hölgy eleinte vonakodott kötélnek állni –, aztán hogy, hogy nem szerelembe estek. Érdekesség, hogy nem sokon múlt, hogy elmaradjon a pjongcsangi közös szereplésük, de Alexa sérülése végül rendbe jött.

Alexa Knierimet eleinte nem vonzotta a közös versenyzés gondolata (Fotó: Daily Mail)
Happy end lett a vége (Fotó: Daily Mail)


+ 1

A Daily Mail listájára nem fért fel, emlékezzünk meg Liu Shaolin Sándorról és brit világbajnok kedveséről, Elise Christie-ről is. A rövid pályás gyorskorcsolyázók 2015 októbere óta alkotnak egy párt – ettől függetlenül a koreai lányok nagy erőkkel ostromolják a magyar sportolót.

Happy Christmas

829 Likes, 14 Comments - E l i s e C h r i s t i e (@elisechristielikescake) on Instagram: "Happy Christmas "

Two years together today flew by! Sorry I can't be with you today! So much love

481 Likes, 8 Comments - E l i s e C h r i s t i e (@elisechristielikescake) on Instagram: "Two years together today flew by! Sorry I can't be with you today! So much love "

 

2019.01.15 10:50:54

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Dordrecht)

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang ígéretet tett: a vb-cím sem hiányzik már sokáig a gyűjteményből.

2019.01.13 23:54:52

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Eljutottunk odáig, hogy a Liu fivérek a sportág ikonjainak számítanak.

2019.01.08 10:16:41

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Short track válogatottunk vezetőedzője úgy érzi, mostanra mindannyian elértek oda, hogy csak előrenéznek.

2018.12.31 10:12:39

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Kiskorom óta ez volt a célom, szerettem volna én lenni Magyarország első téli olimpiai bajnoka.”