nemzetisport.hu 2018.02.15 13:27 Frissítve: 2018.02.15 13:43

Téli olimpia: meg akarták enni a kutyákat – a bajnok közbelépett

Meagan Duhamel a jégen és azon kívül is nagyszerű személyiség: hétfőn olimpiai bajnoki címet nyert Pjongcsangban a műkorcsolya csapatversenyében, majd megmentett egy kutyát a biztos haláltól.

 

A nemzetközi sajtó felkapta Meagan Duhamel történetét: a kanadai műkorcsolyázó – aki egyébként kétszeres világbajnok – hétfőn ötkarikás bajnok lett Pjongcsangban, csütörtökön pedig ismét bekerült a neve a szalagcímekbe. Méghozzá azzal, hogy örökbe fogadott egy kutyát, mielőtt a dél-koreai húsfeldolgozó üzembe került volna.

Life seems perfect when you wake up to this and come home to this every single day! #happydog #dogsofinstagram #Mootae #freekoreandogs #rescuedog #adoptdontshop #dauschundmix #corgimix #chihuahuamix #mansbestfriend @ek_freekoreandogs @hsiglobal #savinglivesonedogatatime

1,085 Likes, 27 Comments - Meagan Duhamel (@meaganduhamel) on Instagram: "Life seems perfect when you wake up to this and come home to this every single day! #happydog..."Dél-Koreában ugyanis a kutyahús hétköznapi tápláléknak (gaegogi a helyi elnevezése) számít, és bár a pjongcsangi olimpia szervezőbizottsága kérte a helyi éttermeket, hogy a játékok idejére vegyék le az étlapjukról, az NBC szerint ezt rendre figyelmen kívül hagyták a vendéglátó egységek.

Our beautiful former Korean dogs that are now safe in #Canada #freekoreandogs @ek_freekoreandogs #mootae #daegong #rescuedogsofinstagram #adoptdontshop

759 Likes, 4 Comments - Meagan Duhamel (@meaganduhamel) on Instagram: "Our beautiful former Korean dogs that are now safe in #Canada #freekoreandogs @ek_freekoreandogs..."A kanadai műkorcsolyázó már tavaly februárban is megmentett egy kutyát a vágóhídra kerüléstől, és az olimpia ideje alatt egy másik ebet is örökbe fogadott. Immár mindketten Ontarióban várják haza szerető gazdijukat.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.26 00:06:37

Téli sportok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ennél többet, erőn felüli teljesítményt nem várhatunk.

2018.02.25 18:16:33

Téli sportok nemzetisport.hu

„Mondogattuk egymásnak, hogy olimpiai bajnokok vagyunk, de ettől még nem hittük el.”

2018.02.25 09:10:30

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang)

„Az utolsó fél körben már bennem is eluralkodott az érzés, hogy meglesz.”

2018.02.24 07:04:29

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HARMATH ÁKOS (élő hírfolyam)

A magyar sícsapat a nyolcaddöntőben kikapott a későbbi bajnok Svájctól • Ledecká hódeszkában is győzött.

2018.02.24 00:17:57

Téli sportok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Az elismerés magassága mellett máris jött a legalja is.