Téli olimpia: meg akarták enni a kutyákat – a bajnok közbelépett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.15. 13:27
Meagan Duhamel a jégen és azon kívül is nagyszerű személyiség: hétfőn olimpiai bajnoki címet nyert Pjongcsangban a műkorcsolya csapatversenyében, majd megmentett egy kutyát a biztos haláltól.

A nemzetközi sajtó felkapta Meagan Duhamel történetét: a kanadai műkorcsolyázó – aki egyébként kétszeres világbajnok – hétfőn ötkarikás bajnok lett Pjongcsangban, csütörtökön pedig ismét bekerült a neve a szalagcímekbe. Méghozzá azzal, hogy örökbe fogadott egy kutyát, mielőtt a dél-koreai húsfeldolgozó üzembe került volna. hétfőn ötkarikás bajnok lett Pjongcsangban, csütörtökön pedig ismét bekerült a neve a szalagcímekbe. Méghozzá azzal, hogy örökbe fogadott egy kutyát, mielőtt a dél-koreai húsfeldolgozó üzembe került volna.



Dél-Koreában ugyanis a kutyahús hétköznapi tápláléknak (gaegogi a helyi elnevezése) számít, és bár a pjongcsangi olimpia szervezőbizottsága kérte a helyi éttermeket, hogy a játékok idejére vegyék le az étlapjukról, az NBC szerint ezt rendre figyelmen kívül hagyták a vendéglátó egységek.

Our beautiful former Korean dogs that are now safe in #Canada #freekoreandogs @ek_freekoreandogs #mootae #daegong #rescuedogsofinstagram #adoptdontshop

759 Likes, 4 Comments - Meagan Duhamel (@meaganduhamel) on Instagram: "Our beautiful former Korean dogs that are now safe in #Canada #freekoreandogs @ek_freekoreandogs..."



A kanadai műkorcsolyázó már tavaly februárban is megmentett egy kutyát a vágóhídra kerüléstől, és az olimpia ideje alatt egy másik ebet is örökbe fogadott. Immár mindketten Ontarióban várják haza szerető gazdijukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik