Téli olimpia: ezért özönlötték el a jégpályát a Micimackók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 21:32
null
A Gangneung Jégcsarnok jege részben „besárgult" (Fotó: AFP)
Látványos akcióval készültek a japán műkorcsolyázó, Hanju Juzuru rajongói. Miután kedvencük teljesítette rövid programját, Micimackó-figurák lepték el a Gangneung Jégcsarnok jegét. Íme, mi áll az akció mögött!

 

Hanju Juzuru nem mindennapi tettet hajtott végre: megnyerte a férfi műkorcsolyázók versenyét Pjongcsangban, ezzel pedig megvédte elsőségét a négy évvel ezelőtti szocsi téli olimpia után. Hanju 1952 óta az első, akinek sikerült ez a férfiak versenyében. Akkor az amerikai Dick Button lett aranyérmes 1948 után ismét.

A japán műkorcsolyázó azonban nem csak kimagasló sportteljesítményével hívta fel magára ismét a figyelmet. Rövid programja teljesítése után ugyanis rajongói Micimackó-figurákat dobáltak a jégre. Emögött az áll, hogy Hanju 2010 óta magával visz a versenyeire egy plüss Micimackót kabalaként.

Az olimpia szabályai szerint viszont a sportolóknak a kabaláikat versenyeik előtt az öltözőben kell hagyniuk. Rajongói emiatt készültek a látványos akcióval, kifejezve ezzel támogatásukat és elismerésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik