Téli olimpia: elképesztő meglepetés női szuper-G-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 05:31
null
Ester Ledecká a megérkezése után próbálja felfogni, mi történt (Fotó: AFP)
Bomba meglepetés Pjongcsangban: Ester Ledecká nyerte meg a női alpesi sízők olimpiai bajnoki címét szuperóriás-műlesiklásban (szuper-G).



Már mindenki elkönyvelte a címvédő Anna Veith újabb sikerét, mivel a szakági legjobbak már régen lejöttek. Ledecká 26-os rajtszámmal indult, és gyorsan mindenki értésére adta, hogy ő nem a futottak, illetve síeltek még kategóriába fog tartozni ezen a napon.

Az első ellenőrzőpontnál még csak a 15. legjobb idővel állt, de aztán begyorsult. Utána a nyolcadik, majd a cél előtti utolsó mérésnél már a második helyen állt. Rontott is, de annyira sebesen jött, hogy a célban már ő volt a legjobb. Egyetlen századdal…

A 22 éves Ester Ledecká ebben a szezonban decemberben, Lake Louise-ban hetedik helyen végzett lesiklásban (ez a legjobb eredménye alpesi síben), emellett van egy 13. és egy 17. helye ebben szakágban, továbbá egy 24. helye szuper-G-ben, ezt januárban érte el. De ennyi és nem több, egyszerűen szinte esélytelen volt a győzelemre – mégis nyert.

Ilyen meglepetés nagyon ritkán történik.

Amúgy hódeszkásként eddig sokkal nagyobb sikerei voltak, hiszen kétszer is megnyerte az összetett világkupát, és kétszeres világbajnoknak vallhatja magát – párhuzamos műlesiklás: 2015, párhuzamos óriás-műlesiklás: 2017

„Tényleg nem tudom, mi történt – mondta Ledecká. Először azt hittem, hogy rosszul írták ki az időmet, hogy felcserélték egy másik versenyzőével. Megláttam a mamámat, és csak néztünk egymásra, nem értettük az egészet. Valószínűleg én voltam az egyetlen hódeszkás a környéken. A többiek nem kockáztatnak sokat, biztosan nagy rajtuk a nyomás. Én csak a legjobbamat akartam nyújtani.”

Ledecká természetesen hódeszkában is indul Pjongcsangban, a párhuzamos óriás-műlesiklást jövő csütörtökön rendezik meg.

Ledecká futama




 

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
NŐI SZUPER-G
1. Ester Ledecká (Csehország) 1:21.11 perc

2. Anna Veith (Ausztria) +0.01 másodperc hátrány
3. Tina Weirather (Liechtenstein) +0.11 mp h.
4. Lara Gut (Svájc) +0.12 mp h.
5. Johanna Schnarf (Olaszország) +0.16 mp h.
6. Federica Brignone (Olaszország) +0.38 mp h.
6. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) +0.38 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik