HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.13 12:52 Frissítve: 2018.02.13 15:32

Téli olimpia: döntős a magyar férfiak váltója rövid pályás gyorskorcsolyában

A magyar váltó döntőbe jutott a férfiak versenyében rövid pályás gyorskorcsolyában a pjongcsangi téli olimpián.

HIRDETÉS

 

Óriási az öröm a magyar csapatnál (Fotó: AFP)

 

A Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású csapat a japánokkal, a dél-koreaiakkal és az Egyesült Államokkal csatázott az első két helyért az 5000 méteres, 45 körös távon.

Jól kezdett a magyar váltó, az első és második helyen haladt a táv első részében a koreaiakkal. Később az amerikaiak álltak az élre, majd fél távnál a magyar váltó vette át a vezetést.

A japánok nagyot hibáztak, egyik versenyzőjük elesett. Az amerikaiak meg az iramot nem bírták, így a dél-koreai és a magyar váltó viszonylagos nyugalomban haladhatott a célig, és ebben a sorrendben haladtak át a célvonalon. De a nyugalom mögött óriási volt a tempó. Dél-Korea olimpiai csúccsal győzött, de a magyar négyes végig bírta a tempót. A magyar váltó 6:34.866 perccel ért célba, amely új országos csúcs.

A jövő csütörtöki, magyar idő szerint 13 órás kezdésű döntőben a magyarok és a dél-koreaiak mellett a kínaiak és a kanadaiak szerepelnek.

„Nagyon rossz olimpia már nem lehet. Amiért jöttünk, azt elértük. Akármi lesz, már nem tudok elégedetlen lenni. Azt gondoltuk, hamar megindulnak a dél-koreaiak, de hiába mentek előre, nem volt nagy az iram, emiatt gyakran változtak a pozíciók. Nagyon tetszett, hogy az amerikaiakat kétszer is leváltottuk" – értékelt a rangidős, negyedik olimpiáján szereplő Knoch Viktor az MTI-nek. Hozzátette, örül, hogy négycsapatos lesz a döntő, így talán nyugodtabb futamra lehet számítani. Kiemelte, nem írná alá előre a negyedik helyet. Elárulta, amikor sikerült tapadni a hazaiakra és megvolt a két bólya előny az amerikaiakkal szemben, akkor érezte, hogy meglesz a finálé, mert mindenki magabiztosan versenyzett, nem volt benne a hiba a korcsolyázásban.

„Mindenki hozta a magáét. Senki nem adta könnyen a pozícióját” – jelentette ki Burján Csaba, aki úgy vélte, két éve talán kicsit elbízták magukat és ebben a szezonban ütközött ez ki, amikor sorra kapták a pofonokat. „De a legjobbkor újra hibátlanul mentünk!”

Liu Shaoang csak annyit emelt ki, nagyon jót tett neki a két elrontott egyéni szám után, hogy a váltóval sikerült javítania. 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.23 15:57:36

Téli sportok KOHÁN GERGELY

A kétszeres olimpiai bajnok még nem áll készen a visszavonulásra, de a családdal többet foglalkozna.

2018.07.04 09:05:10

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Az amerikai rövid pályás gyorskorcsolyázónak az országváltás miatt egy szezont ki kell hagynia.

2018.06.13 23:02:31

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

A női versenyzők tényleg jelezték, hogy nem tudnak tovább dolgozni a válogatott kínai vezetőedzőjével.

2018.06.10 11:15:47

Téli sportok CSINTA SAMU

A hat olimpiát megjáró sílövőt a legnagyobb sikerek elkerülték, mégsem beszél hiányérzetről.

2018.06.08 20:53:48

Téli sportok nemzetisport.hu

Tófalvi Éva az egyetlen romániai sportoló, aki hat téli olimpián indulhatott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS