Téli olimpia: buktak a sztárok, Peifferé az első arany férfi sílövészetben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.11. 13:24
null
Arnd Peiffer tökéletesen versenyzett (Fotó: AFP)
Arnd Peiffer lett az olimpiai bajnok a férfi sílövők 10 kilométeres versenyében Pjongcsangban. A német hibátlan lövészettel végzett az élen, miközben a legnagyobb sztároknak (Johannes Bö, Martin Fourcade) a rossz lövészet miatt semmi esélye nem volt az aranyra.

 

A mostani világkupát alapul véve a nyolc versenyen győztes norvég Johannes Bö és a hat viadalt nyerő, az összetett világkupa legutóbbi hat kiírását megnyerő francia Martin Fourcade számított a legesélyesebbnek.

Az első, fekvő lövészetben Johannes Bö háromszor rontott, majd az állóban egyszer, így négy hibával kiszállt az éremesélyesek közül. A második lövészet után közel egyperces hátránnyal állt, végül a 31. helyen fejezte be a viadalt.

Martin Fourcade megnyerte? Dehogy… A francia klasszisnak is három büntetőkört kellett futnia a fekvő lövészetnél, ugyanakkor állóban hibátlanul célzott, így maradt egy kis esélye. 8.6 kilométernél 22 másodperc volt a hátránya, ennyit kellett volna ledolgoznia 1.4 km alatt.

Nem sikerült neki, csak a 8. lett, így a hibátlanul célzó Arnd Peiffer nyerte meg az aranyérmet. A 30 éves németnek volt már egy ezüstje, de azt a váltóval szerezte 2014-ben, így első egyéni olimpiai érme rögtön egy arany volt. Nem teljesen meglepetés Peiffer sikere, mert 2011-ben világbajnok volt ebben a szakágban. A második helyen a szintén hibátlanul lövő Michal Krcmár végzett, akinek egy junior világbajnoki ezüst volt a legjobb eredménye korábbról.

 





TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
FÉRFI SÍLÖVÉSZET
Sprint (10 km)
1. Arnd Peiffer (Németország) 23:38.8 (0 büntetőkör)

2. Michal Krcmár (Csehország) +4.4 (0)
3. Dominik Windisch (Olaszország) +7.7 (1)
4. Julian Eberhard (Ausztria) +8.4 (1)
5. Erlend Bjöntegaard (Norvégia) +17.4 (2)
6. Benedikt Doll (Németország) +17.6 (1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik