Téli olimpia: botrányt okozott, hazaküldték a norvég delegáció egyik tagját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 10:38
Botrány rázta meg a pjongcsangi téli olimpián tartózkodó norvég delegációt: az egyik sportoló meg nem nevezett támogatója részegen tört-zúzott, még egy rendőrautóban is kárt tett, ezért a dél-koreai rendőrség letartóztatta.

Hosszúra nyúlt a norvég sportvezetők kedd éjszakája, a dél-koreai rendőrség ugyanis letartóztatott egy, a skandináv delegációhoz tartozó személyt Pjongcsangban. A téli olimpián szponzori minőségben résztvevő személy sajtóhírek szerint részegen tört-zúzott, letartóztatásakor ellenállt és megrongált egy rendőrautót is.

Végül a szöuli norvég nagykövetség egyik munkatársa, illetve a Norvég Olimpiai Bizottság téli sportokért felelős igazgatója, Helge Bartnes sietett a segítségére.

A Vg.no portál szerint a garázda vállalta, hogy megtériti az általa okozott kárt. A lap szerint 22 ezer norvég koronát (680 ezer forintot) kellett fizetnie, csak ezt követően hagyhatta el az országot. „Az ilyen fegyelmi ügy összeegyeztethetetlen a norvég olimpiai csapattal, ezért a vétkest azonnal kizártuk és hazaküldtük” – nyilatkozta Tore Övrebö, a Norvég Olimpiai Bizottság alelnöke.

Az esetről a sportolókat is megkérdezték, Martin Johnsrud Sundby elárulta, egy ideig ijedtség lett úrrá rajtuk is. „Megrémültem, amikor hallottam az esetről, attól rettegtem, hogy valaki közülünk volt” – válaszolta nevetve a 30 km-es férfi szkiatlon ezüstérmese. „Nem tudjuk, ki az, de ilyen nem történhet meg az olimpián” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik