Síugrás: újra sokkolóan nagyot bukott Morgenstern - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.10. 14:47
null
Thomas Morgenstern pénteki esése után elveszítette az eszméletét (Fotó: bild.de)
Thomas Morgenstern, a 27 éves, háromszoros olimpiai bajnok osztrák síugró eszméletét vesztette ama hatalmas esést követően, amely a pénteki edzés során történt az ausztriai Kulm hegyen.

A hét végi Bad Mitterndorf-i világkupaversenyre készülő sportoló nem sokkal a sáncról való elugrás után elveszítette az egyensúlyát, nem tudott korrigálni, megpördült a levegőben, majd földet érve a hátát és a fejét is megütötte.

A hegyimentők azonnal az eszméletlenül fekvő sportoló segítségére siettek, előbb az elsősegélyhelyre, majd kórházba szállították. Morgenstern már a kórházba szállítás előtt visszanyerte az öntudatát, ahol a nemzetközi szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint komoly fej- és tüdősérülést állapítottak meg nála. Egyelőre senki nem formált véleményt arról, hogy a baleset és a sérülés után maradt-e számára remény a szocsi téli olimpián való részvételre.

A háromszoros olimpiai bajnok síugrónak decemberben is volt egy hatalmas esése, szerencsére gyorsan felépült, indulni tudott és második lett a Négysáncversenyen.

Ijesztő pillanat: az öntudatlan sportoló az arcán csúszott
Ijesztő pillanat: az öntudatlan sportoló az arcán csúszott
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik