Síugrás: Kraft nem kegyelmezett, az osztráké az összetett világkupa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.26. 11:49
Stefan Kraft győzelmével ért véget az utolsó világkupaverseny Planicán, és ezzel az osztrák versenyző nyerte meg az összetett világkupát.



Stefan Kraft nyerte meg az összetett világkupát (Fotó: AFP)
Stefan Kraft nyerte meg az összetett világkupát (Fotó: AFP)

A szezon utolsó síugróversenyén a szlovéniai Planicán már csak két versenyzőnek maradt esélye az összetett világkupa megnyerésére. Az osztrák Stefan Kraft 86 pontos előnnyel vezetett Kamil Stoch előtt, így lengyel riválisának inkább csak matematikai sansza maradt. Stochnak mindenképpen meg kellett nyernie a viadalt, miközben Kraftnak nem volt szabad a legjobb 16 közé kerülnie.

A kétszeres olimpiai bajnok Stoch reménye már az első sorozatban gyakorlatilag semmivé foszlott, mivel Kraft nagy fölénnyel vezetett 250 méteres ugrásával, ő pedig csak az 5. helyről várta a második sorozatot.

Nyolcan teljesítették a második kört, amikor a versenyigazgatóság váratlanul törölte a további ugrásokat. A szél miatt indokoltnak tűnt a döntés, de mindenképpen hirtelen jött, mivel az utolsó versenyző után alig három perccel született meg a határozat. Ha kisebb lett volna a különbség Kraft és Stoch között alighanem megvárták volna, amíg a szélfúvás alábbhagy.

Így tehát Kraft győzött, és egyben az összetett világkupát is megszerezte. Az évadban hétszer végzett az első helyen és megdöntötte a távolsági világcsúcsot – Vikersundban 253.5 méterre szállt.

SÍUGRÁS, VK-VERSENY, PLANICA
Repülősánc (HS 225)

1. Stefan Kraft (osztrák) 244.3 pont
2. Andreas Wellinger (német) 236.2
3. Kaszai Noriaki (japán) 223.9
Az összetett vk végeredménye
1. Kraft 1665 pont
2. Kamil Stoch (lengyel) 1524
3. Daniel-André Tande (norvég) 1201

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik