Sílövő-vk: kettős Bö-siker született a ruhpoldingi sprinten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.17. 17:05
A férfi és a női sprintversennyel folytatódott a németországi Ruhpoldingban a sílövők világkupa-sorozata. A viadalon a férfiaknál a norvég Bö testvérek szerezték meg az első két helyet, míg a nőknél a szlovák Anastasiya Kuzminová lett az első.

A férfiak sprintjét a rendkívüli hóhelyzet miatt kellett szerdáról csütörtökre halasztani, amikor viszont már tökéletes körülmények között lehet lebonyolítani a versenyt. Ezen – immáron az idényben nyolcadszor – Johannes Bö végzett az első helyen, s a norvégnak még az is belefért, hogy egyik lövését elhibázza, így is nyolc másodperccel gyorsabban teljesítette a távot, mint bátyja, Tarjei. A harmadik helyen viszont a német Benedict Doll végzett, aki azonban bánhatja az egy rontását, mert így tíz másodperccel maradt el a győztes mögött, hibátlan lövészettel minden bizonnyal győzni tudott volna.

A kisebbik Bö fivér így tovább növelte előnyét az összetett világkupában, miután az őt üldözők közül az orosz Alekszandr Loginov az ötödik, míg a címvédő francia Martin Fourcade hibátlan lövészettel is csak a negyedik helyen végzett.

A nőknél csak hibátlan lövészettel lehetett dobogóra állni, végül a kétszeres olimpiai bajnok szlovák Anastasia Kuzminová volt a leggyorsabb, aki a legutóbbi két versenyen győztes olasz Lisa Vitozzit és a svéd olimpiai bajnoknőt, Hanna Öberget utasította maga mögé.

SÍLÖVŐ-VK, RUHPOLDING (NÉMETORSZÁG)
Férfi 10 km-es sprintverseny
1. Johannes Thingnes Bö (norvég) 22:56.3 perc (1 lőhiba)
2. Tarjei Bö (norvég) +7.9 (0)
3. Benedict Doll (német) +10.5 (1)
Az összetett vk állása
1. Johannes Thingnes Bö (norvég) 602 pont
2. Alekszandr Loginov (orosz) 452
3. Martin Fourcade (francia) 385
Női 7.5 km-es sprintverseny
1. Anastasia Kuzminová (szlovák) 19:15.1 perc (0 lőhiba)
2. Lisa Vitozzi (olasz) +11.5 (0)
3. Hanna Öberg (svéd) +29.1 (0)
Az összetett vk állása
1. Dorothea Wierer (olasz) 476 pont
2. Lisa Vitozzi (olasz) 450
3. Paulina Fialková (szlovák) 401

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik