Sílövészet: a legjobban Domracseva üldöz, az összetett még nyílt

Vágólapra másolva!
2012.03.17. 15:03
Címkék
Darja Domracseva győzelmével ért véget Hanti-Manszijszkban a női sílövők szezonbeli utolsó üldözéses világkupaversenye. A fehérorosz ezzel megnyerte a szakági vk-t is. Vasárnap zárul az egész szezon, egyelőre a német Magdalena Neuner áll jobban az összetettben.

A szombati üldözéses versenyben Neuner indulhatott az élről, mégpedig 3 másodperces előnnyel az ukrán Vita Szemerenko, és 16-tal Domracseva előtt, vagyis a pénteki sprintben kialakult időkülönbségeknek megfelelően.

Neuner a legjobb futónak számít a mezőnyben, ráadásul most még az élről is indulhatott, vagyis a papírforma szerint hoznia kellett volna az első helyet. A német szépség azonban meglehetősen gyatrán lőtt, öt büntetőkört kellett futnia (750 méter plusz), így pedig nem volt esélye. A legfőbb vetélytárs, Domracseva élt a lehetőséggel, megnyerte a versenyt, és vele együtt a szakági első helyet is elhódította a világkupában.

A vk-szezonból már csak egy viadal van hátra, a vasárnapi tömegrajtos verseny, ezen dől el az összetett sorsa. Neuner lényegesen jobban áll Domracsevánál, előnye 43 pont.

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

SÍLÖVÉSZET, VK-VERSENY, HANTI-MANSZIJSZK
Női üldőzéses (10 km)
1. Darja Domracseva (fehérorosz) 32:44.5 (2 büntetőkör)
2. Kaisa Mäkäräinen (finn) +24.8 (2)
3. Vita Szemerenko (ukrán) +32.1 (2)
A szakági vk végeredménye:
1. Darja Domracseva 392 pont
2. Magdalena Neuner (német) 372
3. Tora Berger (norvég) 361
Az összetett vk állása (még 1 verseny van hátra)
1. Magdalena Neuner 1196 pont
2. Darja Domracseva 1153
3. Tora Berger 1017
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik