Sífutás: mindkét váltót a norvégok nyerték meg a gälliveri vk-n

Vágólapra másolva!
2012.11.25. 13:36
A svédországi Gälliverben a férfiak 4x7.5 km-es, illetve a hölgyek 4x5 km-es váltóversenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet mindkét nemnél a norvégok szerezték meg nagy fölénnyel a házigazda svédek előtt.

A hölgyeknél a Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Martine Ek Hagen, Marit Björgen összeállítású négyes mintegy húsz másodpercet vert a második helyen célba érő svédekre, akik újabb tíz másodpercet a mögöttük érkezőkre. A bronzéremért viszont nagy csata alakult ki az Egyesült Államok és a norvégok második csapata között, a hajrát viszont jobban bírta Jessica Diggins, mint Marthe Kristoffersen, így végül az amerikaiak nyakába akasztották a bronzérmet.

A férfiak most először versenyeztek 4x7.5 km-en (eddig 4x10 km volt a táv), de a főszereplők nem változtak. A második embereknél a norvégok, a németek és az oroszok leszakították a riválisokat – köztük az olimpiai címvédő svédeket is –, majd a második váltás után a norvég Sjur Röthe már egyedül vezetett, így most nem volt szükség Petter Northug legendás hajrájára, aki kényelmesen sétálva is 6.4 másodperces előnnyel ért célba.

A második helyért viszont nagy csata volt az oroszok, a németek és az őket utolérő svédek, svájciak és kanadaiak között. Ebből végül a házigazdák jöttek ki a legjobban, míg a harmadik helyen az oroszok értek célba.

SÍFUTÓ-VK, GÄLLIVER (SVÉDORSZÁG)
FÉRFI 4x7.5 KM-ES VÁLTÓ
1. Norvégia I 1:01:59.3
2. Svédország I +6.4
3. Oroszország I +7.2
NŐI 4x5 KM-ES VÁLTÓ
1. Norvégia I 45:32.2
2. Svédország +19.4
3. Egyesült Államok +28.2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik