Sífutás: Marit Björgen mindent besöpört Kuusamóban

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 11:50
A finnországi Kuusamóban a nők klasszikus stílusú 10 km-es hendikepes versenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet a norvég Marit Björgen szerezte meg a lengyel Justyna Kowalczyk és a norvég Heidi Weng előtt.

Az előző két napi versenyek összesített időkülönbségével indultak a versenyzők, természetesen elsőként a mindkét viadalt megnyerő Björgen, akinek 53 másodperc volt az előnye az amerikai Kikkan Randallal szemben. Harmadikként a finn Krista Lahteenmaki, negyedikként Kowalczyk, ötödikként pedig Weng rajtolt.

Björgen olyan erős tempót diktált, hogy nemhogy csökkent volna, hanem még nőtt is az előnye, így nemcsak az összesítést, hanem a napi szakaszt is ő nyerte meg, s végül egy perc huszonegy másodperces előnnyel ért célba az üldözők előtt.

A második helyért hárman voltak versenyben, Kowalczyk, Weng és a hetedik helyről felzárkózó norvég Therese Johaug. Ők sokáig együtt haladtak – gyorsan lehagyva a másodikként rajtoló amerikait és a harmadik finnt –, de aztán a lengyel hosszú hajrát indított, amit a két norvég nem bírt, kettejük bronzcsatájából pedig végül Weng jött ki jobban.

Az összetett világkupát Björgen vezeti fölényesen, hiszen eddig a maximális 450 pontot gyűjtötte be, Johaug a második 273 ponttal, míg a mostani második helyének köszönhetően Kowalczyk már a harmadik.

SÍFUTÓ-VK, KUUSAMO (FINNORSZÁG)
NŐI 10 KM HENDIKEP (KLASSZIKUS STÍLUS)
1. Marit Björgen (norvég) 31:19.4
2. Justyna Kowalczyk (lengyel) +1:21.4
3. Heidi Weng (norvég) +1:23.9
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Marit Björgen (norvég) 450
2. Therese Johaug (norvég) 273
3. Justyna Kowalczyk (lengyel) 260

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik