Sífutás: Kershaw showja, Morilov drámai veresége Lengyelországban

Vágólapra másolva!
2012.02.17. 16:44
Címkék
Svéd női és kanadai férfi győztest avattak a sífutók sprint világkupaversenyében a lengyelországi Szklarska Porebában. Mindkét nem küzdelmeiben nagy és drámai harc után dőlt el az első hely sorsa.



Férfi és női sprintversenyt rendeztek a világkupában pénteken Szklarska Porebában. A lengyelországi település először adott otthont vk-versenynek, elsősorban Justyna Kowalczyk nagyszerű eredményeinek köszönhetően döntött úgy a Nemzetközi Síszövetség (FIS), hogy bekerül a naptárba.

A hazaiak kedvence nagy esélyekkel vágott neki a nők versengésében, de végül még a döntőbe sem került be, csak a 16. helyen zárt.

A győztes a svéd Ida Ingemarsdotter lett, de sikerében az is közrejátszhatott, hogy a nagy esélyes, az amerikai Kikkan Randall a rajt után elesett, és csak nagy erőfeszítések árán tudta utolérni a mezőnyt, a hajrára pedig már nem maradt elég energiája (azért a harmadik helyet megszerezte).

A férfiaknál nagy dráma zajlott le a döntőben. A táv közepénél Nyikolaj Morilov gondolt egyet, és meglógott a többiektől. Az orosz eszement tempóban síelt, és úgy tűnt, hogy a célegyenesben is megtartja előnyét. Az utolsó métereken azonban csaknem minden ereje elszállt, így a kanadai Devon Kershaw az utolsó két-három méteren befogta és megelőzte.

SÍFUTÓ-VK, SZKLARSKA POREBA (LENGYELORSZÁG)
FÉRFI SPRINT (szabadstílus, 1.6 km)
1. Devon Kershaw (kanadai)
2. Nyikolaj Morilov (orosz)
3. Ola Vigen Hattestad (norvég)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA (még 9 verseny van hátra):
1. Dario Cologna (svájci) 1603 pont
2. Petter Northug (norvég) 1199
3. Devon Kershaw 1053
NŐI SPRINT (KLASSZIKUS STÍLUS)
1. Ida Ingemarsdotter (svéd)
2. Maiken Caspersen Falla (norvég)
3. Kikkan Randall (amerikai)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA (még 9 verseny van hátra):
1. Marit Björgen (norvég) 1813 pont
2. Justyna Kowalczyk (lengyel) 1807
3. Therese Johaug (norvég) 1320

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik