Sífutás: amerikai és norvég siker a Tour 3. szakaszán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.31. 16:41
A svájci Lenzerheidében szabad stílusú sprintversennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál az amerikai Simeon Hamilton, a hölgyeknél pedig a norvég Ingvild Flugstad Östberg győzött, s utóbbi, sikerével összetettben is az élre állt.

A hölgyek versenyének legnagyobb meglepetése, hogy már a negyeddöntőben búcsúzott az összetettben vezető norvég Marit Björgen. Azonban távollétében is honfitársai győztek, miután a fináléban Östberg lehajrázta Astrid Jacobsent, míg a harmadik a német Denise Herrmann lett. Sikerével Östberg az összetettben is átvette a vezetést Björgentől, igaz, előnye mindössze két másodperc, míg a harmadik helyen álló Herrmann lemaradása is csak 2.3 másodperc.

A férfiaknál a győztes személye okozta a legnagyobb meglepetést, mert ugyan Hamilton már a selejtezőben is a legjobb időt futotta, mégis kevesen gondolták volna, hogy ő lesz a befutó. Pedig így történt, a második pedig az a kanadai Alex Harvey lett, aki így tovább növelte előnyét a Tour összetettjében, éppen a harmadik helyen célba érő norvég Martin Johnsrud Sundby, illetve az előző szakaszt megnyerő, de most csak hatodik svéd Calle Halfvarsson előtt.

Tour de Ski, 3. szakasz, Lenzerheide (Svájc)
FÉRFI SPRINT (SZABAD STÍLUS)
1. Simeon Hamilton (amerikai)
2. Alex Harvey (kanadai)
3. Martin Johnsrud Sundby (norvég)
NŐI SPRINT (SZABAD STÍLUS)
1. Ingvild Flugstad Östberg (norvég)
2. Astrid Jacobsen (norvég)
3. Denise Herrmann (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik