Schlierenzauer folytatta az osztrák sorozatot

Vágólapra másolva!
2011.12.09. 19:05
null
Schlierenzauer idénybeli első győzelmét szerezte (Fotó: Action Images)
Címkék
A csehországi Harrachowban folytatódott a síugrók világkupa sorozata. A pénteki, egyéni versenyt az osztrák Gregor Schlierenzauer nyerte, a japán Ito Daiki és a norvég Anders Bardal előtt. Az idényben háromból három versenyt megnyerő osztrák Andreas Kofler viszont csak a 18. helyen végzett. A nap folyamán a sílövők is versenyeztek az ausztriai Hochfilzenben, ahol mindkét nem részére a sprintversenyt bonyolították le. Mind a férfiaknál, mind pedig a nőknél az első, östersundi sprint győztese – Carl Johan Bergman és Magdalena Neuner – tudott ismételni.


Az első sorozatot követően is már Schlierenzauer vezetett 140 és fél méteres ugrással, amivel hét és fél pontot vert honfitársára, a második helyen végző Zaunerre. A második helyért viszont nagy csata volt várható, hiszen Zauner mögött a japán Ito és a norvég Bardal is csak néhány ponttal volt elmaradva.

Érdekes viszont, hogy az összetett vk-ban címvédő osztrák Thomas Morgenstern csak a 15., míg az idén eddig három versenyből hármat megnyerő honfitársa. Andreas Kofler 121 méterrel csak a 23. helyen végzett. Utóbbi ugyan a második sorozatban három métert is javított, de nem lépett túl sokat előre, s végül 18. lett. Többet tudott előbbre lépni Morgenstern, aki 131 és fél méterrel egészen a 9. helyig jött fel.

Amikor az éllovas négyes került sorra, akkor a szlovén Kranjec állt az élen, de Bardal 135 és féllel, Ito pedig még őt is egy méterrel túlugorva vette át a vezetést. Zauner viszont csak 133 és fél méterig jutott, így két riválisa mögé szorult.

Már csak Schlierenzauer volt hátra, aki ugyan nagy fölénnyel vezetett, de másodjára csak 128 méterig jutott, s így bizony ő is izgatottan várta, hogy végül hányadik helyen végez. Bár a hét és fél pontból végül csak egy maradt, de így is első lett, folytatva az osztrákok idei sikersorozatát.

SÍUGRÓ-VK, HARRACHOW (CSEHORSZÁG)
EGYÉNI, HS 142
1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 246.8 (140.5; 128.0)
2. Ito Daiki (japán) 245.8 (129.0; 136.5)
3. Anders Bardal (norvég) 245.0 (131.0; 135.5)
AZ ÖSSZETETT VK ÁLLÁSA:
1. Andreas Kofler (osztrák) 313
2. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 270
3. Richard Freitag (német) 179

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik