Schlierenzauer élt a második eséllyel

Vágólapra másolva!
2011.12.30. 20:19
null
Oberstdorfban a kényszerszünet ellenére sem lankadt a szép számú közönség lelkesedése (Fotó: Reuters)
Címkék
A németországi Oberstdorfban megkezdődött a síugrók Négysáncversenye. Az első viadalt az osztrák Gregor Schlierenzauer nyerte két honfitársa, Andreas Kofler és Thomas Morgenstern előtt. A versenyző jelentős, 18 pontos előnyt szerzett riválisaival szemben.
A szakadó hóesésben zajló versenyen az első sorozatot KO-rendszerben bonyolították le, azaz a versenyzők a selejtezőn elért eredmények alapján párokban ugrottak, s ezek győztesei, illetve az öt legjobb második jutott tovább.

Az első sorozatot félbe kellett szakítani a szakadó hó és a hátszél miatt, aminek elsősorban az osztrákok örültek, hiszen Gregor Schlierenzauer mindössze 103 méterig jutott, míg a címvédő Thomas Morgenstern is csak 123-ig.

A megismételt első sorozatot aztán Andreas Kofler nyerte 131 méteres ugrással, de mindössze négy tizedponttal Schlierenzauer előtt, sőt még a japán Ito Daiki, a német Severin Freund és a címvédő Morgenstern is hat ponton belül volt hozzá képest.

A második sorozatban a norvég Tom Hilde esése borzolta a kedélyeket, aki 131 és fél méterig jutott, de nem tudott megállni. Amikor az éllovas ötös sorra került, akkor a norvég Anders Bardal állt az élen, de Morgenstern 128 és fél méterrel át tudta venni a vezetést.

Az osztrákot aztán Ito és Freund sem tudta megelőzni, így amikor már csak ketten voltak hátra, már akkor biztos volt, hogy osztrák nyeri a versenyt. Schlierenzauer a nap legnagyobb ugrását produkálta 137 és fél méterrel, alaposan feladva leckét Koflernek, aki csak133 és félig jutott, ráadásul majdnem el is esett.

Így aztán Schlierenzauer majdnem húsz pontos előnybe került a riválisokkal szembe, azok után, hogy az első, később törölt ugrása után gyakorlatilag már lemondhatott az idei Négysáncverseny-győzelemről. A második eséllyel azonban élni tudott, és nagy lépést tett a végső győzelem felé.

SÍUGRÓ-VK, NÉGYSÁNCVERSENY, OBERSTDORF (NÉMETORSZÁG)
EGYÉNI, HS137
1. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 283.3
2. Andreas Kofler (osztrák) 265.2
3. Thomas Morgenstern (osztrák) 264.3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik