K. E. 2020.02.04 13:13 Frissítve: 2020.02.04 13:39

Rp. gyorskorcsolya-vk: az összetett Eb-győztes nélkül a magyar válogatott

Már a péntektől vasárnapig tartó drezdai vk-viadal helyszínén készül a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám nincs ott a társaival a Debrecenben másfél héttel ezelőtt összetett Európa-bajnoki címet szerző Liu Shaoang.

 

Liu Shaoang betegség miatt nem tarthatott társaival a vk-ra (Fotó: Szabó Miklós)

Vasárnap utazott el a drezdai világkupaverseny helyszínére a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, név szerint Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Krueger Cole, Varnyú Alex és Oláh Bence, valamint Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Lockett Deanna, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka – influenza miatt nem tartott a csapattal az összetett Eb-aranyérmes Liu Shaoang.

„Mivel az indulás előtt lettem rosszul, és szökött fel a lázam, úgy döntöttünk, jobb, ha itthon maradok, hiszen nem lett volna értelme félig betegen versenyezni – mondta el Liu Shaoang. – Bízom a srácokban, remélem, nem szakad meg a jó sorozatunk, én mindenesetre itthonról nagyon szurkolok nekik. Szerdán pedig újra elkezdem az edzéseket. A dordrechti világkupa-viadal eleve kimaradt volna, így a szezonból már csak a világbajnokság van hátra nekem. Azt még nem tudjuk, hogy márciusban az eredeti terveknek megfelelően Szöulban lesz-e a vébé, többféle információ kering a sportág berkein belül. Mi mindenesetre készülünk, a többi nem rajtunk múlik.”

A drezdai világkupaverseny pénteken az előfutamokkal kezdődik, a döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor.

A világkupa-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez Drezdában az 1000 méter lesz.

 

2020.09.21 09:35:42

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Jászapáti Petra short trackes létére három aranyat nyert a pályakerékpáros ob-n – és levonta a tanulságokat is.

2020.06.08 09:01:13

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”