MTI 2020.05.21 17:34 Frissítve: 2020.05.21 18:11

Rp. gyorskorcsolya: rövidebb idényben bíznak a korisok

A magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet nyomán abban bíznak, hogy a következő idényben a megszokottnál kevesebb viadalra kell elutazniuk.


Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere az M4 Sportnak adott csütörtöki interjúban rámutatott: a nyári sportágakéhoz képest szerencsés a helyzetük, hiszen egyedül a világbajnokság maradt el a szezon végén, ezáltal a tervezett négyhetes pihenőből hat hét lett. Előre tekintve reményét fejezte ki, hogy amennyiben nem jön második hulláma a járványnak, akkor a következő szezon talán kisebb-nagyobb változásokkal bár, de elindulhat.

Elárulta: bíznak a versenyek – köztük a világkupa-viadalok – számának csökkenésében, miután a világjárvány jelentős hatást gyakorolt a büdzséjükre.

„Ez így talán furcsa, de tényleg lényeges, hogy meg tudjuk őrizni a felkészülésnek minden olyan momentumát, amely a minőségért felel, nem szeretnénk ezekből szabdalni” – fogalmazott.

Elmondta, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a nagypályás versenytervezetet már letette az asztalra, arra számos módosítási javaslat érkezett, így Bánhidi szerint az ő programjuk kapcsán is megfelelő döntések meghozatalára készül a szervezet.

Bánhidi kifejtette, április közepén egyénileg, ám a tervezetteknek megfelelően elkezdték az edzéseket. A jeges edzések hétfőn indulnak a 16 fős, juniorokkal kiegészülő olimpiai keretnek, eleinte jégkoronggal, később alapozással. Mint mondta, alapvetően változatlan a névsor, később elképzelhető egy-két új fiatal csatlakozása.

A versenyzők töretlenül, kellő elszántsággal és hittel készülnek az olimpia előtti, így kiemelten fontos idényre. Az olimpiai- és Európa-bajnok Burján Csaba eltiltása lejártával decemberben tud csatlakozni, ő rendkívül „komolyan és acélozottan” készül.

Minden évben az olaszországi Courmayeur a magaslati felkészülés helyszíne, idén augusztusban ott, vagy Bormióban tréningezhetnek. Amennyiben a helyzet nem teszi lehetővé, abban az esetben hazai edzőtáborral számol Bánhidi.

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.

2020.02.01 08:10:00

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Európa-verő short trackeseink kínai edzőnője mindenkinek átadná a győzelem tudományát.