Rp. gyorskorcsolya: elődöntős a férfiváltó és a vegyes váltó az Eb-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 16:13
null
Kónya Zsófia (Fotó: Török Attila)
A nap legszebb futását férfiváltónk produkálta a gdanski Európa-bajnokságon: a csapat megnyerte negyeddöntős futamát, így szombaton már a fináléba jutásért korcsolyázhat. 

Soha rosszabb napot: érték ugyan kellemetlen meglepetések is a magyar csapatot a gdanski kontinensviadal pénteki selejtezőiben, ám összességében elégedetten hagyhatták el a jégcsarnokot a mieink.

A hölgyek örülhettek inkább, már ami az egyéni versenyeket illeti, hiszen 1500 méteren mindhárom indulónk (Sziliczei-Német Rebeka, Kónya Zsófia, Somodi Maja) elődöntőbe jutott, és hibátlanul hozták az ezer méteres futamokat is (Somodi és Kónya mellett itt Bácskai Sára Luca indult), míg ötszázon Somodi és Bácskai lépett tovább, Kónya kiesett.

A férfiaknál már „színesebb” a kép: ötszázon Tiborcz Dániel továbbjutott, míg Nógrádi Bence kiesett, ezer méteren Jászapáti Péter örülhetett, Tiborczot és Bontovics Balázst szabálytalanság miatt kizárták, míg a leghosszabb távon szintén csak Jászapáti járt sikerrel, Bontovics és a fiatal Csizmadia Márk kiesett.

A vegyes váltók első negyeddöntős futamában a Bácskai, Sziliczei-Német, Nógrádi, Tiborcz összetételű kvartett megelőzte a németeket, így a hollandok mögött másodikként ért célba, ez pedig azt jelenti, hogy vasárnap az elődöntőben léphet jégre a csapat.

A nőknél csak hét váltó nevezett, vagyis ott az elődöntővel indul a program – szombaton a mieink Németországgal, Lengyelországgal és Franciaországgal küzdenek meg a döntőt érő első két hely valamelyikéért.

A Bontovics, Jászapáti, Nógrádi, Tiborcz összeállítású férfiváltó a negyeddöntőben az olaszokkal, a franciákkal és a törökökkel lépett jégre, s noha volt bennünk némi félsz a továbbjutást illetően, a fiúk olyannyira jól futottak, hogy futamgyőztesként jutottak be a szombati elődöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik