Rp. gyorskorcsolya Eb: döntőbe jutott a férfiváltó

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 17:47
null
Tiborcz Dániel és Nógrádi Bence (Fotó: Árvai Károly, archív)
A férfiváltó éremért futhat a gdanski rövid pályás gyorskorcsolya kontinensviadalon, míg a női kvartett kicsúszott az elődöntőben, így vasárnap a B-döntőben léphet jégre.

Már a pénteki negyeddöntős futamában is nagyot ment a Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel, Jászapáti Péter összetételű négyes a gdanski Európa-bajnokságon, amellett, hogy a franciákat, az olaszokat és a törököket is megelőzte a csapat, remekül muzsikált a jégen, hiszen pontosan váltottak a fiúk, gyorsak voltak, előztek, s ha kellett, tartották a pozíciójukat.

Aztán mindezt megismételték, sőt, felül is múlták a szombati elődöntőben, ahol újfent az olaszok, a házigazda lengyelek és a bolgárok voltak az ellenfelek – nagyon változatos futamot produkált a négy kvartett, s a mieink végig versenyben voltak a döntőt érő első két helyért, aztán az utolsó kört mégis a harmadik helyen kezdték meg. Az élen a lengyelek rohantak a cél felé, mögöttük az olaszok, akiknek a befejező embere az a Pietro Sighel volt, aki a délután folyamán mind ötszázon, mind ezerötszázon aranyérmet szerzett. Jászapáti Péter, a mieink befejező futója viszont ezen egyáltalán nem hatódott meg, félelmetes sebességgel érkezett az utolsó kanyarba – hogy aztán a legvégén megelőzze Sighelt, s boldogan ünnepelhesse társaival a fináléba jutást.

Női váltónk is járt döntőt érő helyen az elődöntőben, mi több, éppen az élre váltott be Bácskai Sára Luca, illetve váltott volna be, mert a magyar koris kicsúszott, s mivel a bírók szerint nem történt szabálytalanság, a Bácskai, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összetételű női váltó negyedik helye a szombati elődöntőben azt jelenti, hogy vasárnap a B-döntőben léphet jégre a magyar kvartett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik