Rp. gyorskorcsolya: a Liu testvérek a Fradiban folytathatják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 16:11
null
Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a Fradiban folytathatja (<strong>Fotó</strong>: MTI)
Sokan azt hitték, már maga a sajtómeghívó is nagyot szól – a Ferencvárosi TC újjáalakuló korcsolyaszakosztálya kapcsán azonban egy teljes napon keresztül hallgatott mindenki. Majd kedd kora délután az Origo hírportál kürtölte világgá, hogy információi szerint a zöld-fehér alakulatot erősíti ezentúl Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a rövid pályás gyorskorcsolyázás két jelenkori klasszisa.

A szerdai sajtótájékoztató kapcsán teljes a hírzárlat: próbálkozásunk nem is járt sikerrel, merthogy a feleket szerződés köti, amelynek többek között az is része, hogy a bejelentésig nem nyilatkozhatnak.

A Nemzeti Sport a két Liu testvér átigazolása kapcsán mást is megtudott: úgy értesültünk, hogy nem csak Shaolin és Shaoang érkezik az FTC-hez.

Tekintve, hogy a fiúk kiskoruk óta Bánhidi Ákos irányításával készülnek – hozzá csatlakozott 2012-ben Csang Csing Lina –, elképzelhetetlen, hogy a jövőben mással dolgozzanak együtt. A kínai edzőnő a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alkalmazásában áll, Bánhidi Ákos viszont eddig – a bajnokokkal egyetemben – az MTK kötelékébe tartozott, így okkal gondolhatjuk, hogy a több helyről származó információnk valós: szerdán a Liu testvérek átigazolása mellett a válogatott sikeredzőjének klubváltásáról is szólnak majd a hírek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik