HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.02.12 16:11 Frissítve: 2019.02.12 20:17

Rp. gyorskorcsolya: a Liu testvérek a Fradiban folytathatják

Sokan azt hitték, már maga a sajtómeghívó is nagyot szól – a Ferencvárosi TC újjáalakuló korcsolyaszakosztálya kapcsán azonban egy teljes napon keresztül hallgatott mindenki. Majd kedd kora délután az Origo hírportál kürtölte világgá, hogy információi szerint a zöld-fehér alakulatot erősíti ezentúl Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a rövid pályás gyorskorcsolyázás két jelenkori klasszisa.

 

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a Fradiban folytathatja (Fotó: MTI)

A szerdai sajtótájékoztató kapcsán teljes a hírzárlat: próbálkozásunk nem is járt sikerrel, merthogy a feleket szerződés köti, amelynek többek között az is része, hogy a bejelentésig nem nyilatkozhatnak.

A Nemzeti Sport a két Liu testvér átigazolása kapcsán mást is megtudott: úgy értesültünk, hogy nem csak Shaolin és Shaoang érkezik az FTC-hez.

Tekintve, hogy a fiúk kiskoruk óta Bánhidi Ákos irányításával készülnek – hozzá csatlakozott 2012-ben Csang Csing Lina –, elképzelhetetlen, hogy a jövőben mással dolgozzanak együtt. A kínai edzőnő a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alkalmazásában áll, Bánhidi Ákos viszont eddig  – a bajnokokkal egyetemben – az MTK kötelékébe tartozott, így okkal gondolhatjuk, hogy a több helyről származó információnk valós: szerdán a Liu testvérek átigazolása mellett a válogatott sikeredzőjének klubváltásáról is szólnak majd a hírek.

2019.02.21 10:04:10

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Bánhidi Ákos: A díjat nem azért kaptam, amit Pjongcsangban elértünk.

2019.02.18 21:15:24

Téli sportok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ha Gál bácsi a Vasán indult volna, a világ valamennyi tv-híradójába bekerül, talán még a National Geographic is kiszáll a pirinyó csíki faluba, megörökíteni a sohasem látott csodát. De ő csak a sajátjai között csúszkált, mindenekelőtt azért, hogy vele is többen legyenek.

2019.02.14 11:48:05

Téli sportok ZSOLDOS BARNA

Lindsey Vonn óriási hatással volt imádott sportágára, ám a folytonos sérülések felőrölték.

2019.02.10 22:24:48

Téli sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Marcel az én szememben megszállott, aki olyan sportágban tudott újat mutatni Ausztriának, amelyben már senki sem számított rá. ...Az ő esete olyan, mintha nekünk, magyaroknak szeretnék elmagyarázni: a kardvívás más módszerrel sokkal eredményesebb.

2019.01.21 08:56:26

Téli sportok BÁLINT MÁTYÁS

Nyíregyházáról Norvégiába, kutyaszánon – egy fiatal magyar lány is az északi nemzeti sport versenyzői között.