Rövid pályás gyorskorcsolya Eb: Knoch és Liu Shaolin ötödik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.24. 18:23
Knoch Viktor 1500 méteren, Liu Shaolin Sándor pedig 500-on lett ötödik a rövid pályás gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló Európa-bajnokságának szombati napján, amely során a magyar férfi és női váltó is döntőbe jutott.

Az egyéni viadalok leghosszabb távján mind Knochnak, mind Liu Shaolinnak sikerült az A-döntőbe bejutnia, azaz az éremért csatáznia, de utóbbi az utolsó kanyarban kilökte francia vetélytársát, ezért a versenybíróság utólag megbüntette, így összesítésben nyolcadik lett. Knoch taktikus korcsolyázással, semmit sem kockáztatva ért célba ötödikként.

A legrövidebb távon viszont Knoch már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült – összesítésben 13. lett –, Liu Shaolin ugyanakkor egészen a B-döntőig, sőt annak megnyeréséig jutott, így összetettben ötödik lett, s öt pontot szerzett.

Az 1500 méteres távon a hazai közönség nagy örömére a holland Sjinkie Knegt, míg 500-on az orosz Viktor An diadalmaskodott.

A nőknél Heidum Bernadett 1500-on B-döntős volt, s ott a második helyen ért célba, így kilencedikként zárt a táv összesített eredménylistáján, amelyen Jászapáti Petra 24. lett. A győzelmet mindkét távon a brit Elise Christie szerezte meg.

A Knoch, Liu Shaolin, Liu Shaoang, Béres Bence összetételű magyar férfiváltó elődöntős futamát megnyerve, míg a Heidum, Jászapáti, Lajtos Szandra, Bácskai Sára Luca alkotta női négyes elődöntőjében másodikként célba érve jutott be a vasárnapi fináléba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik