Neuner vezette győzelemre a németeket

Vágólapra másolva!
2010.12.11. 16:08
null
Magdalena Neuner, Andrea Henkel, Kathrin Hitzer és Sabrina Buchholz ünnepli a győzelmét (Fotó: Action Images)
Címkék
Az ausztriai Hochfilzenben a férfiak 12.5 km-es üldözéses, illetve a hölgyek váltóversenyével folytatódott a sílövő-világkupa. Az előbbiben a norvég Tarjei Bö szerezte meg a győzelmet, míg utóbbiban a Hirzer, Neuner, Buchholz, Henkel összeállítású német csapat bizonyult a legjobbnak.
A férfiak távjának a szakadó hóesésben a pénteki sprintverseny győztese, a norvég Bö 27 másodperces előnnyel vághatott neki, s mivel először hibátlanul lőtt és jól futott, az első sorozat után 40 másodpercre nőtt a fórja. Az üldözők közül Szednyev, Boeuf és Svendsen is rontott, így a norvég Björndalen jött fel a második helyre, az osztrák Eder pedig a harmadikra.


Bö a második sorozatot is hibátlanul teljesítette, de most a riválisok sem hibáztak, s Björndalen vezetésével közel tíz másodpercet le tudtak dolgozni a hátrányukból, ám így is maradt még nagyjából fél perc köztük.

Ekkor következtek az álló sorozatok, Bö azonban még ekkor sem hibázott. Nem így Björndálen és a közben a harmadik helyre fellépő Svendsen, akik két büntetőkörre voltak kénytelenek befutni. Így az orosz Usztyugov jött fel másodiknak, de már majdnem egyperces lemaradással.

Ez azt jelentette, hogy ha a riválisok az utolsó sorozatban nem hibáznak, Bö akkor is ronthat kettőt. Egy lett belőle, ráadásul a két üldöző orosz is tévesztett, csak az osztrák Eder maradt hibátlan, viszont az ő hátránya már 45 másodperc volt.

A győzelem kérdése tehát eldőlt, a dobogóért azonban még többen küzdöttek: Edert 15 másodperccel honfitársa, Sumann, illetve az orosz Cserezov és Usztyugov követte. A hajrában végül Cserezov szerezte meg a harmadik helyet, míg Sumannt még az összetett világkupában vezető Svendsen is beérte.

Svendsen így továbbra is élen áll a világkupában, Bö azonban felugrott a második helyre, miután megelőzte a végül hetedik helyen célba érő Björndalent. Három norvég tehát a dobogón, ami – tekintve, hogy az eddigi öt verseny mindegyikét ők nyerték – nem is meglepetés.

A hölgyek versenyét az oroszok kezdték a legjobban, ők váltottak először a szlovákok előtt. A második embereknél azonban Magdalena Neuner az élre hozta a németeket, és társnőinek sikerült az előnyt tovább növelniük.

Az oroszoknál meg ráadásul Jurlova büntetőkört is futott, ezért a franciák és az ukránok jöttek fel a dobogóra a harmadik váltásnál. Csakhogy előbbieknél az utolsó sorozatban Brunet-nek büntetőkört kellett futnia, így a harmadik helyére végül a norvégok tudtak beérni.

Vasárnap a férfiak 4x7.5 km-es váltó-, illetve a hölgyek 10 km-es üldözéses versenyére kerül majd sor Hochfilzenben.

 SÍLÖVŐ-VK, HOCHFILZEN (AUSZTRIA)
FÉRFI 12.5 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY  
1. Tarjei Bö (norvég) 36:32.4 (1)
2. Simon Eder (osztrák) +38.7 (0)
3. Ivan Cserezov (orosz) +40.0 (2)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Emil Hegle Svendsen (norvég) 257
2. Tarjei Bö (norvég) 246
3. Ole Einar Björndalen (norvég) 235
NŐI 4x6 KM-ES VÁLTÓ  
1. Németország 1:16:22.5 (0+9)
2. Ukrajna +59.1 (0+8)
3. Norvégia 1:08.4 (0+9)

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik