Myhrer nyert, Hargin rekordokat döntött

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 19:11
null
Andre Myhrer nyerte a férfiak műlesiklását a zágrábi világkupán (Fotó: Action Images)
Címkék
A férfi alpesi síelők műlesikló világkupaversenyét rendezték meg csütörtökön Zágrábban. Az első futamot a szám olimpiai bajnoka, az olasz Giuliano Razzoli volt a leggyorsabb, 56.08-as idővel, 22 századdal megelőzve a hazai szurkolók kedvencét, Ivica Kostelicet és 44-gyel az osztrák Benjamin Raichot. A mezőny sűrűségére azonban jellemző volt, hogy még a 10. osztrák Marcel Hirscher is egy másodpercen belülre tudott kerülni, két másodperces hátránnyal pedig be sem lehetett kerülni a második futamba.
A szoros eredményeknek köszönhetően az első futamban csak 30. svéd Hargin parádés, 55.04-es futamot produkálva hatalmasat ugrott előre, egészen az első tízig. Hirscher és az olasz Deville is a vert mezőnybe került – utóbbi legalább a második helyre bejött, az amerikai Ted Ligety elé –, a svájci Zurbriggen pedig kiesett.

Az osztrák Herbst, az olasz Mölgg és a francia Lizeroux is mögé került, végül Hargin honfitársa, az első futamban negyedik Myhrer állította meg a nagy menetelést – a svédnek összesen 36 század maradt az előnyéből.

Mivel Raich csak a nyolcadik helyre ért be, Hargin rekordot döntött, hiszen az eddigi csúcs a 30. helyről az ötödikre való feljövetel volt, a svéd pedig ekkor már legrosszabb esetben is negyediknek vallhatta magát. Ivica Kostelic azért meg tudta előzni, de az első helyet nem vette át, mert egy tizeddel lemaradt Myhrer mögött. Szegény horvát sízőnek megint nem jött össze hazai pályán a győzelem, 2008-ban és 2009-ben is „csak” második lett Zágrábban.

Végül Hargin a dobogóra is felállhatott, mert Razzoli csak negyedik lett. Így a svéd megdöntötte a legnagyobb második futambeli előrelépést is, mert abban huszonhat hely volt az eddigi rekord, ő pedig huszonhetet lépett előre.

 ALPESI SÍ-VK, ZÁGRÁB (HORVÁTORSZÁG)
FÉRFI MŰLESIKLÁS  
1. Andre Myhrer (svéd) 1:52.74
2. Ivica Kostelic (horvát) +0.10
3. Mattias Hargin (svéd) +0.36
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Michael Walchhofer (osztrák) 409
2. Silvan Zurbriggen (svájci) 395
3. Ted Ligety (amerikai) 376

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik