HIRDETÉS
HIRDETÉS
THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.02.13 22:33 Frissítve: 2018.02.13 22:33

Megy ez! – Thury Gábor jegyzete

HIRDETÉS

 

Aki nézett már kocsmai tévén magyar vonatkozású futballmeccset, az tudja, milyen hangulat uralkodik. A különböző szinten leittasult gyülekezetben mindenki szakértő, valamennyi delikvens „lát a pályán", leszámítva persze a mérkőzés játékosait. A számonkérés szakértői elsősorban a mieinket kritizálják, kezdve attól, hogy X miért lőtt kapra, vagy éppen miért nem. De a kapusoknak is rendre érkezik az asztal mellől jó tanács, leginkább azon megy a vita, ki kellett-e futni, vagy sem – a nép rendre a gólok után okos, mint ahogyan az összeállítással kapcsolatban is. Tulajdonképpen az lenne a jó, ha az aktuális szakvezető nem a meccs előtt adná meg a csapatot, hanem utána, figyelembe véve a kocsma népének véleményét. De hát futballnemzet vagyunk, vagy hát inkább voltunk…

 
DÖNTŐS A MAGYAR FÉRFIAK VÁLTÓJA RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁBAN

Azt azért nem gondoltam, hogy a férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó is hasonló izgalmat válthat ki. Merő feszültség volt a szerkesztőség kedd délután úgy dél körül. Volt, aki az esélyeket latolgatva le nem vette a szemét a képernyőről: kinél vagyunk jobbak a Dél-Korea, Egyesült Államok, Japán hármasból, hogy a döntőbe jussunk? Többen karba tett kézzel meredtek a készülékekre, fohászkodva, hogy a rövid pályán korántsem elhanyagolható bizonytalansági faktor ne a mieinket sújtsa.

Hozzáértően bólogattunk a megjegyzésre, hogy a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba négyesből kinek mennyit kellene hajtania, meg okosan megállapodtunk abban, hogy ha a mieink az élen mennek, nem is nagyon lehet őket felborítani. Noha pontosan senki sem tudta, hogy a villámgyorsan megtett száztíz méteres körökből mennyi van hátra, a tekintetek arról árulkodtak, ebben a sportágban is szakértő a magyar – holott nemhogy nem az egyenes pengéjű gyorskorival a lábán jött át a Vereckei-hágón, a többségnek még korcsolya sem volt a lábán. Azért néhányunknak eszünkbe jutottak a hideg telek, amikor elégedetten koszorúztunk a jégen – persze Ádóék ezt kicsivel gyorsabban tették Pjongcsangban. Amikor néhány körrel a vége előtt Dél-Korea mögött biztos másodikok voltunk, néhány „Nyugi!” kiáltás is felhangzott, mint a kocsmában a már megnyert meccsek vége előtt. Liu Shaolin Sándor ökölbe szorított kézzel a második helyen érkezett a célba, mi meg a levegőbe csaptunk. Sima ügy, vontuk le a konklúziót. Megy ez!

Megy hát!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.21 12:47:43

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

A Magyar Országos Korcsolyázószövetség fennállása 110. évfordulóját ünnepelte a Városligetben – képgaléria.

2018.11.11 10:21:01

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Szerencsére Shaoang nem búslakodott, hiszen várt még rá két váltó, amiből végül csak egy lett...”

2018.10.31 10:06:54

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy nem égtem ki, és továbbra is képes vagyok ott lenni a legjobbak között.”

2018.10.23 14:10:49

Téli sportok nemzetisport.hu

Hirscher apaként is esélyes az alpesisí-világkupában; Shiffrint aligha lehet megszorítani a nőknél.

2018.10.11 21:45:00

Téli sportok nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS