THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2018.02.13 22:33 Frissítve: 2018.02.13 22:33

Megy ez! – Thury Gábor jegyzete

 

Aki nézett már kocsmai tévén magyar vonatkozású futballmeccset, az tudja, milyen hangulat uralkodik. A különböző szinten leittasult gyülekezetben mindenki szakértő, valamennyi delikvens „lát a pályán", leszámítva persze a mérkőzés játékosait. A számonkérés szakértői elsősorban a mieinket kritizálják, kezdve attól, hogy X miért lőtt kapra, vagy éppen miért nem. De a kapusoknak is rendre érkezik az asztal mellől jó tanács, leginkább azon megy a vita, ki kellett-e futni, vagy sem – a nép rendre a gólok után okos, mint ahogyan az összeállítással kapcsolatban is. Tulajdonképpen az lenne a jó, ha az aktuális szakvezető nem a meccs előtt adná meg a csapatot, hanem utána, figyelembe véve a kocsma népének véleményét. De hát futballnemzet vagyunk, vagy hát inkább voltunk…

 
DÖNTŐS A MAGYAR FÉRFIAK VÁLTÓJA RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁBAN

Azt azért nem gondoltam, hogy a férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó is hasonló izgalmat válthat ki. Merő feszültség volt a szerkesztőség kedd délután úgy dél körül. Volt, aki az esélyeket latolgatva le nem vette a szemét a képernyőről: kinél vagyunk jobbak a Dél-Korea, Egyesült Államok, Japán hármasból, hogy a döntőbe jussunk? Többen karba tett kézzel meredtek a készülékekre, fohászkodva, hogy a rövid pályán korántsem elhanyagolható bizonytalansági faktor ne a mieinket sújtsa.

Hozzáértően bólogattunk a megjegyzésre, hogy a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba négyesből kinek mennyit kellene hajtania, meg okosan megállapodtunk abban, hogy ha a mieink az élen mennek, nem is nagyon lehet őket felborítani. Noha pontosan senki sem tudta, hogy a villámgyorsan megtett száztíz méteres körökből mennyi van hátra, a tekintetek arról árulkodtak, ebben a sportágban is szakértő a magyar – holott nemhogy nem az egyenes pengéjű gyorskorival a lábán jött át a Vereckei-hágón, a többségnek még korcsolya sem volt a lábán. Azért néhányunknak eszünkbe jutottak a hideg telek, amikor elégedetten koszorúztunk a jégen – persze Ádóék ezt kicsivel gyorsabban tették Pjongcsangban. Amikor néhány körrel a vége előtt Dél-Korea mögött biztos másodikok voltunk, néhány „Nyugi!” kiáltás is felhangzott, mint a kocsmában a már megnyert meccsek vége előtt. Liu Shaolin Sándor ökölbe szorított kézzel a második helyen érkezett a célba, mi meg a levegőbe csaptunk. Sima ügy, vontuk le a konklúziót. Megy ez!

Megy hát!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.22 09:10:00

Téli sportok nemzetisport.hu

A magyar versenyző összesen két olimpiai pontot szerzett. A kínai Vu Ta-csing világcsúccsal győzött.

2018.02.17 08:04:45

Téli sportok NAGY-PÁL TAMÁS, RITZ BALÁZS

A látássérült Balogh Zsolt elsötétített szemüvegben, egy vezető és egy házilag gyártott hangszóró segítségével száguld.

2018.02.21 06:49:06

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HARMATH ÁKOS (élő hírfolyam)

Tóth Ivett lenyűgözte a világot a rövid programjával • Norvég arany gyorskorcsolyában.

2018.02.20 14:49:15

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang)

„Gyakran tartottuk vízen az edzéseket, ott pedig már egészen jól is mentek bizonyos elemek.”

2018.02.20 06:49:29

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)

A női váltó 4. lett • A Liu fivérek továbbjutottak férfi 500 méteren, ahogy Keszler is női 1000-en.