Hiába üldözték az északiakat Oberhofban

Vágólapra másolva!
2011.01.09. 16:31
null
Bö növelte előnyét összetettben (Fotó: Action Images)
Címkék
A németországi Oberhofban a férfi 15 és a női 12.5 km-es tömegrajtos versennyel folytatódott a sílövő-világkupa. A győzelmet előbbieknél az összetett világkupában is vezető norvég Tarjei Bö, utóbbiaknál pedig a svéd Helena Ekholm szerezte meg.

 

A második lövészetet követően alakult ki egy négyes élboly, amelyet két orosz – Cserezov és Sipulin –, valamint a francia Boeuf és az egy büntetőkört már futó német Greis alkotott. Csakhogy a francia és Sipulin az árokba csúszott, s mire talpra álltak, már a mezőny zöme elment mellettük.

Maradt Cserezov és Greis, aki azonban nem bírta annyira az orosz iramát. A harmadik sorozatban mindketten hibáztak egyszer, így a norvég Bö, a francia Martin Fourcade és a cseh Slezingr is csatlakozni tudott hozzájuk.

Az utolsó sorozatban mindannyian rontottak, Slesingr ráadásul kétszer is, s így aztán az összetett világkupa élén álló Bö vágott neki az utolsó három kilométernek az élen, hat másodperccel Fourcade, kilenccel Cserezov, és tizenhárommal Greis, valamint az ezt a lövészetét hibátlanul teljesítő norvég Svendsen előtt.

Bő aztán még növelni is tudta előnyét, míg Svendsen előbb Greist, majd Forcade-ot és Cserezovot is megelőzte, sőt már a végén kiengedő Bőt is megközelítette, de megelőznie már nem sikerült. Azonban így is kettős norvég sikerrel zárult a verseny, míg a harmadik Cserezov lett.

SÍLÖVŐ-VK, OBERHOF (NÉMETORSZÁG) 
FÉRFI 15 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY  
1. Tarjei Bö (norvég) 39:51.3 (2)
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) +2.4 (3)
3. Ivan Cserezov (orosz) +4.1 (2)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Tarjei Bö (norvég) 449 pont
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 394
3. Ole Einar Björndalen (norvég) 304

A hölgyek versenye szorosabban alakult, mint a férfiaké: a második lövészet után ugyan hárman – az ukrán Vita Szemerenko, a francia Brunet és a szlovák Kuzmina – szakadtak el a többiektől, de az első nyolc versenyző 15 másodpercen belül volt. Csatlakozott hozzájuk ráadásul az első sorozat után még vezető német Andrea Henkel is.

Közülük Brunet, Kuzmina, és az orosz Szlepcova mérlege maradt makulátlan, majd tíz másodperccel mögöttük következett a svéd Ekholm és az orosz Jurlova, akik az utolsó lövészetig valamelyest fel is zárkóztak az éllovasokhoz.

Közülük Szlepcova és Ekholm maradt hibátlan, na meg a német Henkel, aki futásban jócskán ledolgozott az előző lövészetben összeszedett hátrányából, s tapadt a másik kettőre. A kiváló futóformában lévő német meg is előzte riválisait, a célegyenesig azonban együtt maradt a trió.

A hajrát aztán a svéd bírta a legjobban, míg a második helyre Henkel futott be, megelőzve Szlepcovát. Mivel az összetett világkupában vezető finn Mäkäräinen csak tízedik lett, így győzelmének köszönhetően 44 npontra felzárkózott mögé, míg a harmadik helyre az ezen a versenyen negyedik helyen végző Brunet jött föl.

NŐI 12.5 KM-ES TÖMEGRAJTOS VERSENY  
1. Helena Ekholm (svéd) 39:22.9 (0)
2. Andrea Henkel (német) +1.6 (2)
3. Szvetlana Szlepcova (orosz) +5.2 (0)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Kaisa Mäkäräinen (finn) 425
2. Helena Ekholm (svéd) 381
3. Marie Laure Brunet (francia) 324

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik