Lars Berger folytatta a norvégok sorozatát

Vágólapra másolva!
2011.01.14. 16:27
null
Lars Berger ezúttal kiválóan lőtt a döntő pillanatokban (Fotó: Action Images)
A németországi Ruhpoldingban a férfi 10 km-es sprintversennyel folytatódott a sílövő-világkupa. A győzelmet Lars Berger szerezte meg, így Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Björndalen és Tarjei Bö után ő a negyedik norvég, aki a dobogó tetejére állhatott az idényben. A második a francia Martin Fourcade, a harmadik az orosz Ivan Cserezov lett.

Az első lövészetet követően három német állt az élen, ám Peiffer és Greis az álló sorozatban kétszer, Wolf pedig négyszer rontott, így aztán vissza is estek. A második lövészetet követően sokáig a francia Fourcade vezetett 2.4 másodperccel az orosz Cserezov előtt.

Az utolsó két és fél kilométeres futás során kettejük között a különbség mindössze három tizedet csökkent, így aztán a célban is a francia vette át a vezetést. Ám ekkor még a pályán volt a korábbi sífutó-világbajnok norvég Lars Berger, akinek egy időben a lövészettel rendre meggyűlt a baja.

De nem most! Két hibátlan sorozatot produkált, s a másodikat követően már át is vette a vezetést, méghozzá nem is kevéssel: tíz másodperces előnnyel. Ezt követően pedig már csak az volt hátra, amihez ő nagyon ért, azaz a sífutás, így ezt a különbséget a célig még meg is duplázta a franciával szemben. Az olimpiai bajnok Tora Berger bátyja pályafutása hatodik vk-sikerét szerezte meg.

Az összetett világkupában vezető Tarjei Bö ezúttal két lövőhibával az ötödik, a második helyen álló Emil hegle Svendsen egy rontással a negyedik, míg a dobogó harmadik fokán álló Ole Einar Björndalen ugyancsak eggyel a tizenhetedik helyen végzett.

SILÖVŐ-VILÁGKUPA 
FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY
1. Lars Berger (norvég) 23:55.1 (0)
2. Martin Fourcade (francia) +21.7 (0)
3. Ivan Cserezov (orosz) +23.8 (0)
Az összetett világkupa állása
1. Tarjei Bö (norvég) 529
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 497
3. Ole Einar Björndalen (norvég) 362

Böngésszék télisport-adatbankunkat!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik