Hirscher verseny nélkül nyerte a világkupát

Vágólapra másolva!
2012.03.18. 13:11
null
Andre Myhrer közeli viszonyba került a trófeájával (Fotó: Reuters)
Címkék
Az ausztriai Schladmingban a férfiak műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupa-döntője. A győzelmet a svéd Andre Myhrer szerezte meg a német Felix Neureuther és az osztrák Mario Matt előtt. A svéd síző sikerével megszerezte a szakági elsőséget is, míg az összetett világkupa az osztrák Marcel Hirscheré lett.

 

Az első sorozatban a német Felix Neureuther volt a leggyorsabb, majd fél másodpercet vert a második svéd Andre Myhrerre, s még további négy versenyző volt, aki egy másodpercen belül célba tudott érni hozzá képest. Nem volt köztük viszont az osztrák Marcel Hirscher, aki nem tudta teljesíteni a pályát, ám így is megnyerte az összetett világkupát, ugyanis egyetlen riválisa, aki még beérhette volna, a svájci Beat Feuz még előző este bejelentette, hogy nem indul el ebben a versenyszámban, így az osztrák verseny nélkül szerezte meg a nagy kristálygömböt.

A kicsit viszont kiesésével elveszítette, amiért az operációja után visszatérő horvát Ivica Kostelic és Myhrer harcolt még. A horvát nem jött jól az első futamban, a 19., azaz az utolsó lett azok között, akik végig tudtak jönni a pályán. Akkora volt a lemaradása, hogy a másodikban sem tudott jelentősen javítani a helyzetén, végül a 16. helyen zárt, így pontot sem kapott. Így viszont Myhrer kezébe került a szakági elsőség sorsa, hiszen ha legalább második, akkor az övé a kristálygömb.

A svéd remekül jött futamában, a leggyorsabb időt produkálta, s természetesen át is vette a vezetést Matt-tól. Mivel már csak Neureuther volt hátra, így legrosszabb esetben a második helyen zár, azaz már a szakági elsőségnek is örülhetett. A német futama után pedig a verseny megnyerésének is, mert Neureuther fél másodperces előnyéből nyolctizedes hátrányt csinált, de így is a második helyen zárt.

ALPESISÍ-VK-DÖNTŐ, SCHLADMING (AUSZTRIA)
FÉRFI MŰLESIKLÁS
1. Andre Myhrer (svéd) 1:32.47
2. Felix Neureuther (német) +0.30
3. Mario Matt (osztrák) +0.60
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1355 pont
2. Beat Feuz (svájci) 1330
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 1131
A SZAKÁGI VK-VÉGEREDMÉNYE:
1. Andre Myhrer (svéd) 644 pont
2. Ivica Kostelic (horvát) 610
3. Marcel Hirscher (osztrák) 560
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik