Hirscher nyert, és vezet összetettben is

Vágólapra másolva!
2012.03.17. 13:54
null
Marcel Hirscher a legjobb férfi óriás-műlesikló (Fotó: Action Images)
Címkék
Az ausztriai Schladmingban a férfiak óriás-műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupa-döntője. A győzelmet az osztrák Marcel Hirscher szerezte meg két honfitársa, Hannes Reichelt és Marcel Mathis előtt, aki mostani sikerével megszerezte a szakági világkupát és átvette a vezetést összetettben is.

Az első futamot Reichelt nyerte 22 századdal Hirscher és 24-gyel Pinturault előtt. Rajtuk kívül a német Fritz Dopfer tudott még egy másodpercen belülre kerülni Reichelthez képest. A szakági világkupáért Hirscherrel versenyben lévő amerikai Ted Ligety egy nagy hiba miatt csak a 29. helyen zárt, míg az összetett világkupában Hirscher előtt álló svájci beat Feuz a 25. lett az első futamban.

A második sorozatban az ezzel a versennyel búcsúzó svájci Didier Cuche indult először, aki korabeli ruhában és felszereléssel, hátizsákkal, s a pálya környékén állókkal pacsizva jött végig a pályán. A közönség vastapsa közepette ért a célba, ahol pezsgőfürdővel várták.

Utána következett Ligety, akinek csak akkor lett volna esélye a szakági kristálygömb megnyerésére, ha ő győz a versenyen, Hirscher pedig nem szerez pontot. Ugyan az amerikai a legjobb második futamot teljesítette, de miután az őt követő junior világbajnok norvég Henrik Kristoffersen meg tudta előzni őt összesítésben, már gyakorlatilag is Hirscher kezébe került ez a kristálygömb.

A nagyért, az összetettért azonban még küzdenie kellett. Először is meg kellett várnia Feuz futamát, aki azonban ezúttal sem jött túl jól, így végül pontot sem szerzett. Ezt tehát kipipálta, ám még neki is meg kellett előznie a riválisokat.

Amikor már csak négyen voltak hátra, akkor az osztrák Marcel Mathis állt az élen, Dopfer kiesett, így vele nem lehetett gond, és Pinturault is a második helyre szorult. Hirscher ugyan közel másfél másodperces előnyéből majdnem egyet elveszített, de így is az élre került, s ezzel már biztosan átvette a vezetést az összetettben.

Már csak Reichelt volt hátra, aki 19 századdal a második helyre szorult, így Hirscher végül a szakági kristálygömb és az összetett világkupa első helye mellé a versenyen való győzelmet is megszerezte, és az összetettben 25 pontos előnnyel várja a vasárnapi műlesiklást, ami ugyancsak az ő felségterülete.

ALPESISÍ-VK-DÖNTŐ, SCHLADMING (AUSZTRIA)
FÉRFI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Marcel Hirscher (osztrák) 2:25.53
2. Hannes Reichelt (osztrák) +0.19
3. Marcel Mathis (osztrák) +0.55
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1355 pont
2. Beat Feuz (svájci) 1330
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 1131
A SZAKÁGI VK-VÉGEREDMÉNYE:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 705 pont
2. Ted Ligety (amerikai) 513
3. Massimiliano Blardone (olasz) 408
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik