Hilde sem rontotta el az osztrák ünnepet

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 18:15
null
Thomas Morgenstern, az idei Négysáncverseny győztese honfitársai vállán (Fotó: Action Images)
Címkék
Az ausztriai Bischofshofenben befejeződött a síugrók Négysáncversenye. A versenyen a norvég Tom Hilde nyert két osztrák, Thomas Morgenstern és Andreas Kofler előtt, de a Négysáncverseny összesítésében Morgenstern győzött toronymagasan az ezúttal csak negyedik svájci Simon Ammann és Hilde előtt.
Az idei Négysáncverseny sorsa gyakorlatilag már az első sorozatot követően eldőlt, hiszen a selejtezőt kihagyó, éllovas Morgenstern a sors furcsa fintora folytán éppen az őt üldöző Simon Ammannal került egy párba a KO-rendszerű első sorozatban. Morgi 136 méteres ugrásával azonnal az élre ugrott, s három méterrel szárnyalta túl a svájcit, összetettbeli előnye így harmincról pedig újabb hattal nőtt.

Az első sorozatot azonban nem ő, hanem a selejtezőt is elsőként abszolváló norvég Tom Hilde nyerte, aki 138 méterig jutott, s 2,4 ponttal Morgensternnél is jobb volt. Ammannt pedig egy másik osztrák, Andreas Kofler is megelőzte, igaz, csak két tizeddel. Ami pedig a Négysánc dobogójának harmadik fokát illeti, a lengyel Malysz betlizett, s csak a 13. lett, és bár a rivális finn Hautamäki is csak a kilencedik volt, négytizedes hátrányából hétpontos előnyt varázsolt.

Malysz a második sorozatban sem tudott sokat javítani, de most meg Hautamäki betlizett, csak 116 és fél métert ugrott, s így a 27. helyig csúszott vissza. Az összetettbeli harmadik hely viszont nem lett Malyszé sem, mert a 15 pontos hátrányban lévő osztrák Fettner meg 135 méterig repült, és ledolgozta hátrányát.

Az ugyancsak osztrák Martin Koch is szédületesen nagyot, 140,5 métert ugrott, ami után a zsűri lejjebb vitte az induló kaput. A norvég Evensen így 132-vel mögéjük került. Ammann azonban így is 140 métert ugrott, és persze át is vette a vezetést. Kofler fél méterrel maradt el mögötte, pontszámban azonban többet kapott.

És aztán következett Morgenstern díszgyakorlata, ami ugyan csak 135 méteres lett, de ez is elég volt a Négysáncverseny megnyeréséhez. S, ha nem is sokkal, de átvette a vezetést Koflertől. Már csak Hilde volt hátra, akinek azonban perceket kellett várnia az ugrása előtt, s végül csak 132 méterig jutott, de a kompenzációs pontok miatt ennyi is elég volt a győzelméhez, sőt összetettben is átvette a harmadik helyet Fettnertől.

Persze ez nem rontotta el az osztrákok örömünnepét, akik közel harmincezren görögtüzekkel és tűzijátékkal ünnepelték Morgenstern Négysáncverseny-győzelmét.

SÍUGRÓ NÉGYSÁNCVERSENY, BISCHOFSHOFEN (AUSZTRIA) 
HS 140  
1. Tom Hilde (norvég) 278.7 (138,0; 132,0)
2. Thomas Morgenstern (osztrák) 277.1 (136,0; 135,0)
3. Andreas Kofler (osztrák) 275.3 (131,5; 139,5)
A NÉGYSÁNCVERSENY VÉGEREDMÉNYE:  
1. Thomas Morgenstern (osztrák) 958.8
2. Simon Ammann (svájci) 928.4
3. Tom Hilde (norvég) 895.0
A VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Thomas Morgenstern (osztrák) 903
2. Andreas Kofler (osztrák) 621
3. Simon Ammann (svájci) 561

Böngésszék télisport-adatbankunkat!





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik