Ferry csak szűken tudta megverni Bőt

Vágólapra másolva!
2010.12.18. 12:48
null
Björn Ferry kis előnye is elég volt a győzelemhez (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
A szlovéniai Pokljukában a férfiak 10 kilométeres sprintversenyével folytatódott a sílövő-világkupa. A győzelmet a svéd Björn Ferry szerezte meg, mindössze 5 másodperccel az egy büntetőkört is futó norvég Tarjei Bö előtt. A harmadik a német Michael Greis lett.

 

Az első lövészet után még az orosz Makszim Csudov volt a legjobb, de ő aztán elfáradt a saját maga által diktált tempótól és ezt követően jócskán lelassult, a második sorozatban pedig kétszer is rontott.

A második sorozatot követően a háromszoros olimpiai bajnok német Greis állt az élen, de mindössze egy másodperccel előzte meg a svéd Ferryt, és öttel a norvég Bőt, akinek velük szemben egy büntetőköre is volt már, még az első sorozatban.

Hármuk közül Bő ért előbb a célba, s át is vette a vezetést. Aztán Ferry következett, akinek előnye fokozatosan csökkent a második lövészet utáni bő három kilométeres távon: a 8.7 kilométeres időmérőnél például már csak egytized volt.

A svéd azonban a hajrában erősíteni tudott, így végül öt másodperccel verte a nála 150 méterrel többet futó norvégot. Greis két perccel követte Ferryt, de az ő részidejei folyamatosan rosszabbak voltak, így végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Bö azonban mostani ezüstérmével átvette a vezetést az összetett világkupában, miután honfitársa, az éllovas Svendsen két hibával csak 17., a harmadik helyen álló Björndalen pedig ugyanennyi rontással a 11. helyen végzett.

A 102 induló között egy magyar versenyző is indult: a 64-es rajtszámú Muskatal István mindkét lövészetében kettőt rontott, s végül több mint nyolcperces hátránnyal az utolsó helyen végzett.

SÍLÖVŐ-VK, POKLJUKA (SZLOVÉNIA)
FÉRFI 10 KM-ES SPRINTVERSENY  
1. Björn Ferry (svéd) 27:25.9 (0)
2. Tarjei Bö (norvég) +5.1 (1)
3. Michael Greis (német) +8.7 (0)
102. Muskatal István (magyar) +8:18.2 (4)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Tarjei Boe (norvég) 329
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 306
3. Ole Einar Björndalen (norvég) 265
A program délután a női sprintversennyel folytatódott, ahol a kétszeres olimpiai bajnok német Neuner kezdett a legjobban, ráadásul első sorozatában hibátlan is maradt. Nem így a másodikban, ahol kettőt is rontott, így ott a szám olimpiai bajnoka, az ugyancsak egy büntetőkört futó szlovák Kuzmina vette át a vezetést.


Neunert itt az orosz Zajceva és a francia Bescond is megelőzte, akik hibátlanul lőttek. Csakhogy lassabban futottak, így csak pár másodperc volt az előnyük, ami a táv hátralévő részén el is fogyott.

A célban már több mint tíz másodperc volt a német lány előnye Kuzmina előtt, s Zajcevára a még az első lövészet során egyet hibázó, a világkupában vezető finn Mäkäräinen is felért, s azonos időt értek el.

Természetesen a finn versenyző továbbra is az élen maradt az összetett vk-ban, s előnye tovább nőtt az ezúttal hetedik helyen záró svéd Ekholm előtt.

NŐI 7.5 KM-ES VERSENY  
1. Magdalena Neuner (norvég) 23:05.2 (2)
2. Anastasiya Kuzmina (szlovák) +11.2 (1)
3. Kaisa Mäkäräinen (finn) +17.0 (1)
és Olga Zajceva (orosz) +17.0 (0)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Kaisa Mäkäräinen (finn) 354
2. Helena Ekholm (svéd) 289
3. Anna-Carin Zidek (svéd) 257

Böngésszék télisport-adatbankunkat!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik