Fenninger történelmi sikere Lienzben

Vágólapra másolva!
2011.12.28. 15:02
null
Anna Fenninger élete első vk-versenyét nyerte meg (Fotó: Action Images)
Címkék
Hazai győzelem az ausztriai Lienzben: Anna Fenninger nyerte meg a nők óriás-műlesikló világkupaversenyét az olasz Federica Brignone és a francia Tessa Worley előtt. Ez volt az osztrák síző első vk-elsősége pályafutása során.

Rendkívül szoros volt az első futam a nők lienzi óriás-műlesikló világkupaversenyén. A legjobb időt a német Viktoria Rebensburg érte el, de a szám olimpiai bajnoka mindössze egy századdal előzte meg az osztrák Stefanie Köhlét, aki 24-es rajtszámmal várakozáson felül teljesített.

Az időkülönbségek amúgy is nagyon kicsik voltak az élmezőnyben. Rebensburghoz képest még a 12. pozíciót megszerező finn Tanja Poutiainen is egy másodpercen belül síelt, így mindenképpen izgalmas második menetre számíthatott a közönség.

Az esélyesek között volt még az összetett világkupa címvédője, a német Maria Höfl-Riesch és az amerikai Lindsey Vonn, akik egyébként nem számítanak szakági specialistának, bár éppen Vonn volt az, aki ebben a szezonban megnyerte az első vk-viadalt óriás-műlesiklásban.

Nos, a folytatásban sem Höfl-Riesch, sem Vonn „nem jelentett veszélyt" az első helyre, de utóbbi végül az igen dicséretes ötödik helyet szerezte meg.

Ezen a napon az igazi sztár Anna Fenninger volt. Az osztrák az első szakasz után még csak a hatodik pozíciót birtokolta, ám bátor síelésével simán élre állt a folytatásban. Mivel Rebensburg, a fő esélyes egyáltalán nem remekelt (csak a 14. időt produkálta második nekifutásra), riválisa maradt az első.

Anna Fenninger először állhatott fel a dobogó tetejére vk-versenyen. Korábban ötször kerül be az első háromba, de egyszer sem óriás-műlesiklásban, amelyben eddig egy negyedik hely volt a legjobbja. Fenninger ezzel mind a szakági, mint az összetett világkupában feljött a második helyre.

Böngéssze télisport-adatbankunkat!

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, LIENZ (AUSZTRIA)
Női óriás-műlesiklás
1. Anna Fenninger (osztrák) 2:16.08
2. Federica Brignone (olasz) +0.20
3. Tessa Worley (francia) +0.39
A szakági vk állása (még 5 verseny van hátra)
1. Viktoria Rebensburg (német) 230 pont
2. Anna Fenninger (osztrák) 190
3. Elisabeth Görgl (osztrák) 176
Az összetett vk állása (még 27 verseny van hátra)
1. Lindsey Vonn (amerikai) 599 pont
2. Anna Fenninger 368
3. Marlies Schild (osztrák) 340

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik