Ezúttal Svendsen volt a norvég nyerőember

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 16:03
null
Svendsen útban a győzelem felé (Fotó: Reuters)
Címkék
A németországi Ruhpoldingban a férfi 20 km-es egyenkénti indítású versennyel folytatódott a sílövő-világkupa. A győzelmet a norvég Emil Hegle Svendsen szerezte meg a francia Martin Fourcade és az osztrák Dominik Landertinger előtt.
Amilyen gyatrán lőttek a versenyzők a világkupa-sorozat előző állomásán, Oberhofban, olyan jól kezdtek most. Az első két lövészetet követően az orosz Ivan Cserezov vezetett a francia Martin Fourcade előtt.


A harmadik sorozatban aztán az orosz kétszer is rontott, így akkor Fourcade mögé a norvég Svendsen és a német Greis zárkózott fel. Az utolsó, álló testhelyzetű lövészetnél azonban előbb Fourcade, aztán Greis, végül Svendsen is rontott egyet – azért húsz lövésbe ennyi belefér –, ám ekkor már a norvég futóideje volt a legjobb.

A célba először Fourcade érkezett, és Greis nem is tudta megelőzni, sőt csaknem negyven másodperces hátrányba került, Svendsen azonban tudta tartani a negyedik lövészetnél köztük kialakult hét másodperces előnyét, és átvette a vezetést.

Amikor a norvég a célba ért, a három lövészetig ugyancsak hibátlan osztrák Landertinger még csak a negyedik sorozatához készült, de ott ő is hibázott, így végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A mezőny végén rajtolt Martin Fourcade testvére, Simon, aki hiába lőtt hibátlanul, viszonylag gyengén futott, ám mivel ő az utolsó sorozatban sem rontott, a lövészetet követően nyolc másodperccel átvette a vezetést.

A futóteljesítménye azonban a hajrára sem javult fel, így két kilométerrel a vége előtt már hátrányban is volt Svendsenhez képest. Végül pedig három és fél másodperccel még a dobogóról is lemaradt.

Az összetett világkupában továbbra is az ezúttal kétszer rontó, s végül hatodik Tarjei Bö vezet, de Svendsen húsz pontot faragott a hátrányából, míg a harmadik helyen a most nyolcadik, ugyancsak norvég Ole Einar Björndalen áll.

SÍLÖVŐ-VK, RUHPOLDING (NÉMETORSZÁG)
FÉRFI 20 KM-ES VERSENY  
1. Emil Hegle Svendsen (norvég) 50:39.4 (1)
2. Martin Fourcade (francia) +7.4 (1)
3. Dominik Landertinger (osztrák) +23.7 (1)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Tarjei Bö (norvég) 489
2. Emil Hegle Svendsen (norvég) 454
3. Ole Einar Björndalen (norvég) 338

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik