Év Sportolója Gála: „Az én időmben nem voltak ilyen lehetőségek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.16. 09:13
Az idei M4 Sport – Az Év Sportolója Gála egyik sztárvendége Hunyady Emese volt, aki az este folyamán díjat is adott át, méghozzá az egyéni sportágak csapatversenyeinek győztesét jelentette be a Nemzeti Színházban. Az NSO Tv a gála után beszélgetett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázóval.



Az egyéni sportágak csapatversenyeinek kategóriájában természetesen a Magyarország első téli olimpiai aranyát megszerző férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó győzött. Hunyady Emese először az ő sikerükről beszélt.


Az egyéni sportágak csapatversenyeinek kategóriájában természetesen a Magyarország első téli olimpiai aranyát megszerző férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó győzött. Hunyady Emese először az ő sikerükről beszélt.

„Nagyon örültem az olimpiai aranyérmüknek. Ez egy hosszú folyamat volt, sokéves munka eredménye. Megérettek az aranyra, s ezt a fiúk is tudták. A short trackben szerencsére is szükség van, és most ez is mellettük volt, minden sikerült nekik. Hogy ezt Magyarországon elismerik, hogy egy téli sportág ilyen magasra jutott, nagyon szép dolog és nagyon büszke vagyok rá. Remélem, ezáltal a nagypályás gyorskorcsolya is népszerűbb lesz.”

Mint ismert, Hunyady az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címeit osztrák színekben szerezte. Az országváltás mellett a 80-as években leginkább amiatt döntött, mert itthon nem voltak meg a megfelelő körülmények a magas szintű gyorskorcsolyázáshoz.

Nehéz most már azon gondolkodni, mi lett volna, ha... De ha megnézem a jelenlegi magyar sportolókat, sokan külföldön edzenek, míg az én időmben arra nem volt lehetőség, hogy valaki külföldön készül és magyar színekben versenyez. Talán ezt sajnálom, hogy manapság már minden lehetséges...”

Videónkban a rövid pályás gyorskorcsolyázók szintén díjazott edzőjéről, Bánhidi Ákosról is beszélt, akivel egykor még műkorcsolyázóként együtt kezdték a karrierjüket.

A 61. M4 SPORT – AZ ÉV SPORTOLÓJA GÁLA
FÉRFIAK
LIU SHAOLIN SÁNDOR(rövid pályás gyorskorcsolyázó)

NŐK
KOZÁK DANUTA(kajakos)

LABDARÚGÁS(férfiak)
GULÁCSI PÉTER(RB Leipzig)

LABDARÚGÁS(nők)
JAKABFI ZSANETT(VfL Wolfsburg)

EDZŐK
BÁNHIDI ÁKOS ÉS CSANG CSING LINA(férfi és női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó)

CSAPAT(hagyományos csapatsportokban)
GYŐRI AUDI ETO KC(női kézilabda)

CSAPAT(egyéni sportágak csapatversenye)
FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYAVÁLTÓ(Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba)

AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓI

FÉRFIAK
GELENCSÉR RÓBERT(szervátültetett atléta)

NŐK
GYURKÓ ALEXANDRA(szervátültetett úszó)

FOGYATÉKOS SPORTOLÓKKAL FOGLALKOZÓ EDZŐK
BELICZAY SÁNDOR(kerekesszékes vívás, Hajmási Éva, Osváth Richárd)

CSAPAT
NŐI KEREKESSZÉKES VÍVÓVÁLOGATOTT(Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik